Колкото повече го преследваш, толкова повече нараняваш себе си

Всички сме преследвали някой, който не го е грижа за нас или не ни обича достатъчно. Дори да няма нищо лошо жената да поемането инициативата, що се отнася до мъжа, когото харесва, но винаги има определено количество достойнство, което трябва да запази.

Трябва да запомниш, че има огромна разлика между това да се бориш за някой и да го преследваш – между това да му покажеш, че имаш интерес и да се унижиш.

Бъди честна, от колко време преследваш този мъж? Колко дълго даваш всичко от себе си за някой, който не го оценява?

Колко години пропиля, чакайки го да се вземе в ръце и да положи също толкова усилия, колкото ти положи за него? Да започне да се държи с теб както трябва и да те приеме в живота си?

И колко още време мислиш да изгубиш? До кога мислиш да преследваш мъжа, който не иска да бъде хванат?

Без значение дали говорим за мъж, който не иска да се отдаде, който не иска да ти даде шанс, или такъв който не иска да се променя. Не трябва да тичаш след някой, който прави всичко възможно да ти избяга.

Не ти казвам това, защото си жена. Не го казвам, защото трябва да си принцесата, която търпеливо чака своя принц да я спаси. Съветвам те, защото ти си човешко същество, чиито чувства ще бъдат наранени в процеса, ако продължаваш да го правиш. И най-важното е, че няма смисъл, защото никога няма да получиш онова, на което се надяваш, без значение колко усилено опитваш.

Колкото повече го преследваш, толкова повече губиш себе си. Без дори да го осъзнаваш, опитваш да станеш друг човек – жена, към която той ще бъде по-привлечен и ще обича повече.

Колкото повече преследваш този мъж, толкова повече му показваш, че си лесна. Не трябва да прави нищо, за да те спечели.

Колкото повече го преследваш, толкова повече  той ще те приема за даденост. Ще знае, че винаги ще си до него, въпреки че той не прави нищо, за да те задържи там.

Колкото повече го преследваш, с по-малко ще се примиряваш.Идеята ти за любовта ще е разрушена и дори когато срещнеш някой друг, ще си мислиш че такова поведение е приемливо.

Колкото повече го преследваш, толкова по-ревнива и по-озлобена ще ставаш с всеки изминал ден. Ще виждаш всички онези момичета, чиито гаджета правят всичко за тях, и ще се чудиш какво имат те, което ти нямаш.

Защо са по-добри от теб? Защо техните партньори се държат идеално, а твоят не може дори да ти покаже малко любов?

Най-важното, колкото повече го преследваш, толкова по-малко ще мислиш за себе си. Може да не го виждаш сега, но след време ще започнеш да се съмняваш в цената си.

Ще се чудиш защо не си достатъчна и защо мъжа, който обичаш бяга от теб през цялото време. В теб ли е проблема?

Не си ли достатъчно красива, умна или интересна?

Колкото повече го преследваш, по-малко ще обичаш, цениш и уважаваш себе си. Без да разбереш, липсата на любов и уважение от негова страна ще повлияят на себеоценката ти, и след време ще започнеш да си мислиш, че не заслужаваш повече.

Колкото повече го преследваш, толкова повече ще бъде разбивано сърцето ти.

Помисли отново и кажи дали този мъж наистина си заслужава. Струва ли си да изгубиш себе си, заради него?

Powered by Facebook Comments