Компрес с глина – незабавно премахва болката в гърба! Рецепта

Компрес с глина срещу болки в ставите и гърба

Болките в гърба са често срещан проблем при голям брой хора. Основната грешка при болезнени състояния е почивката. Изобщо не е добра идея.

Ако сте активни, самите кръвни съсиреци във вените намаляват. Така че първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, са редовните упражнения.

Вместо лекарства, винаги е по-добър вариант да изпробвате природни средства. Едно такова ефективно решение е компресът с глина. Той облекчава болката почти моментално и ако го използвате за 7 дни, болката няма да се върне отново.

Глината е едно от най-добрите природни средства за облекчаване на болките в гърба, а също така има благоприятен ефект при болки в ставите. Използва се от векове за лечение на мускулни и болки в гърба и дори лекарите я препоръчват.

Тя е богата на минерални соли, както и на алуминий, калий, натрий, желязо, мед, олово и магнезий.

Ето как се прави този вълшебен компрес с глина: Омесете глината като хляб, с оцет и малко вода. Към всичко това се добавя малко ситно нарязана коприва.

Приготвената по този начин смес се слага върху найлонова торбичка, въпреки че може да се използва и кърпа. Възпаленото място първо се намазва със зехтин, а след това се нанася подготвената смес.

Тази процедура трябва да се повтаря седем поредни дни, за да може болката напълно да изчезне.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments