Корен от бял оман и мед за изхвърляне на слузта от белите дробове

Корен от бял оман – един малко забравен природен лек

В тази статия ще ви споделим ефикасна рецепта за прочистване на белите дробове и дихателните пътища. Това е много лечебна билка, която е леко забравена от хората, но се използва за приготвяне на лекарства за лечение на белите дробове и кашлицата.

Специално се препоръчва за лечение на астма и бронхит. При суха кашлица тази билка помага за разграждането на слузта и стимулира нейното изхвърляне. Това почиства белите дробове и улеснява дишането.

Белият оман е лечебно растение, което се използва в естествената, холистична медицина от векове. Расте по поляни и покрай пътищата. Може да достигне до 2 метра, а цветовете му са жълти и напомнят на слънчоглед.

Лечебната част на растението е коренът, който има приятна миризма, но горчив вкус. Използва се най-вече за приготвяне на естествени лекарства за дихателните пътища, т.е. за прочистване на белите дробове и лечение на кашлица. Препоръчва се за лечение на астма и бронхит.

Етеричните масла на билката са били използвани за лечение на кашлица при туберкулоза, а опитът показва, че коренът му стимулира лечението на настинки, грип, пневмония, бронхит, астма и плеврит.

Може да се използва като тинктура, чай, етерично масло и в комбинация с други лечебни натурални продукти. Едно от добре познатите лекарства за здравето на белите дробове и дихателните пътища е комбинация от мед и корен от бял оман.

Почистете добре корена, нарежете го на парчета и го сложете в буркан. Трябва да напълните половин буркан от 750 мл и залейте догоре с мед.

Обръщайте буркана за няколко дни от едната страна, а след това от другата. След няколко дни лекарството може да се използва и се препоръчва да се съхранява в хладилника.

Докато медът облекчава раздразненията в гърлото и белите дробове, оманът има антибактериално действие и успешно разгражда слузта в белите дробове.

Консумирайте по една лъжица на ден, може и превантивно.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments