Коронаворусът донесе загуби за 300 милиона на бирата Corona

Компанията, собственик на бира Corona,  е изправена преживява най-лошото си тримесечие от 10 години насам след избухването епидемията от коронавирус, пише Индипендънт.

„Anheuser-Busch In Bev“ притежава някои от най-известните марки бира в света, включително Budweiser, Stella Artois, Beck’s и Corona.

Но през последните два месеца, откакто коронавирусът се вихри в Китай, компанията търпи загуба от $ 170 млн. (132 млн. паунда) в страната, във времето, когато се очакваха силни продажби заради лунната нова година.

Загубите принудиха собствениците да намалят бонуса на изпълнителния си директор и да прогнозират един от най-резките си спадове в тримесечните си печалби.

Компанията вярва, че спадът на печалбата се дължи на това, че по-малко излизат от домовете си в Китай, за да избегнат заразяването с коронавирус. Това се отразява на нощния живот, тъй като много барове и ресторанти са принудени да затворят.

Изпълнителният директор Карлос Брито казва пред CNBC : „Нашият бизнес зависи от ходенето по ресторанти, от нощния живот, излизането с приятели. Наистина ще се върнем към нормалното, подготвяме се за скока, когато нещата се върнат в нормални граници.

„Ако сме ориентирани към бъдещето, ние сме длъжни да гарантираме растеж ориентирайки се към потребителите, оперативни постижения и иновации.“

 

Той добави: „Нашите резултати през 2019 г. бяха под нашите очаквания и не сме разочаровани от сегашните резултати.“

Разпространението на коронавирус достига „решаваща точка“, каза шефът на Световната здравна организация, като призова правителствата да предприемат „агресивни“ действия за предотвратяването на разпространението му.

„Всяка държава трябва да е готова за първия си случай, първата група, първите доказателства за заразяване на населението и за справяне със заразяването. И това трябва да се подготвя едновременно“, каза Тедрос Адханом Гебрезий.

Новината идва през същата седмица, в която Diageo, най-големият световен производител на спиртни напитки, предупреди, че разпространението на коронавирус ще събори печалбите до $ 200 милиона през тази година.

Общият брой на заразените с коронавирус в световен мащаб   сега се е повишил над 80 000 при 2700 регистрирани смъртни случая.

Досега 16 пациенти в Обединеното кралство са дали положителен резултат на тестовете за вируса,  а медицинските служители са вдигнали нивото на риска от ниско до умерено за заболяването, което в момента няма лечение или ваксина.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments