Косата ви ще стане божествена, ако сложите в шампоана си това

Дори най-лошият шампоан може да подобри свойствата си, като просто добавите сол към него. Солта дразни космения фоликул, ексфолира най-малките частици от епитела и допринася за естествения процес на растеж. Изплакването на главата в продължение на месец с добавена сол в шампоана ще доведе до забележими резултати. Косата ще стане по-силна, по-стегната и красива. При силен косопад се препоръчва да се прави солен масаж на косата. Можете да разтриете каша от сол с вода преди измиване или след, масажирайки мократа коса.

Сол за коса

„Соленият“ шампоан ще ви спаси от пърхот. Минералите на солта са естествено лекарство срещу много гъбични заболявания, тя е в състояние да ви отърве от пърхота. Ако не е толкова голям проблем, тогава две лъжици в шампоана може дискретно да почисти скалпа. Ако заболяването е по-сериозно, тогава нежният солен масаж на кожата ще помогне за 15 минути преди измиване.

Резултатът от използването на сол против пърхот

Солта елиминира излишната мазнина. Мазната коса изглежда много непривлекателна. Провокира повишено образуване на пърхот. Солта е в състояние бързо да абсорбира мазни петна от дрехите и по същия начин помага да се отървете от прекалено мазната коса. Ако добавите супена лъжица сол на 100 г обикновен шампоан, разбъркайте добре и изплакнете косата си, тогава резултатът ще бъде забележим много бързо. Дори след първата употреба на новия продукт, косата няма да е толкова мазна.

Полезни съвети:

  • внимателно използвайте сухата сол, за да почистите главата си, за да не повредите кожата;
  • солта, добавена към шампоана, разбъркайте старателно, докато се разтвори напълно;
  • не използвайте солени маски и други процедури при наранена кожа и възпалителни процеси;
  • ако имате суха коса, добавете подхранващ балсам или маслени маски към грижата;
  • Извършвайте лечебни процедури със сол от един до два месеца. След това направете почивка.

Какъв вид сол да използвате за измиване на косата

Има солни минерали от различни видове. Всеки от тях ще повлияе на външния вид и здравето на епитела и косата по свой начин:

  1. Най-простата, готварска (йодирана ще има още по-голям ефект) – най-често се използва за готвене, помага за премахване на силен косопад.
  2. Морска сол – подхранва кожата добре с минерални микроелементи и предпазва фоликулите от гъбични заболявания.
  3. Английската сол – перфектно абсорбира излишния себум, а маска, състояща се от сол и балсам (1: 1), значително ще увеличи обема на косата. Сместа трябва да се остави за около 20 минути и след това да се изплакне главата.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments