Котешката книжарница – най-пухкавото място за любителите на книги

Какво може да бъде по-хубаво от интересна книга и ароматна чаша кафе? Отговаряме веднага – едно мъркащо коте за компания. Тази мечта е съвсем сбъдната в приказната книжарница Otis and Clementine, в Нова Скотия, Канада.

котешка книжарница

Котетата са подслонени там от спасителната група South Paw Conservation. Това не е добра новина само за посетителите на книжарницата, а и за самите пухчовци, защото освен втори шанс за живот, там те могат по-лесно да се социализират и да намерят новите си хора. Да, всеки любител на котките би могъл да осинови някоя от душичките в книжарницата, предоставяйки му любовта и грижата си. Програмата за осиновяване работи от миналата година и е наистина успешна.

котешка книжарница

По всяка време в книжарницата има по няколко бебета и майка котка. Всички те са преминали преглед при ветеринар, ваксинирани са, тествани за котешка левкемия, лекувани при нужда и обезпаразитени.

котешка книжарница

„Някои от нашите котенца изискват да бъдат хранени с бутилка или просто да бъдат на място, където да са наблюдавани 24 часа на ден. Имаме невероятна приемна мрежа, която ни помага да посрещнем всичките им нужди. Всичко това става възможно чрез дарения“.

котешка книжарница

„Всички котета идват и си отиват доста бързо, защото печелят нечие сърце“, споделя от персонала на книжарницата. До момента осиновените са 30.

котешка книжарница

Още интересни истории ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments