Кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене

Всички обичаме да си хапваме вкусно, но далеч невинаги имаме време, за да приготвим нещо апетитно. Ако искате да спестите време в кухнята, тогава можете да използвате различни трикове, които ще ви помогнат да направите това и да радвате семейството си с вкусни изкушения всеки ден.

Ето и най-добрите и важни кулинарни трикове, които съкращават процеса на готвене.

Замразявайте готвена храна

Днес все повече домакини ползват този начин, тъй като не само, че спестявате време, но и по този начин не се губят ценните хранителни вещества в храната. Можете да замразявате всичко, започвайки от готовите ястия и стигайки до различни кифлички.

Съставете меню за седмицата

Направете си списък с гозбите, които ще готвите през седмицата, като го разделите на четири колонки: супи, основни ястия, салати и десерти. Разпределете след това всички блюда по дните на седмицата, като така няма да ви се налага да мислите какво да готвите всеки ден, а само домакините знаят, колко време може да отнема това. Можете също така да закупите предварително всички необходими продукти, като така да спестите допълнително време за готвене.

Гответе повече във фурната

Престанете да пържите ястията си, като този начин на готвене е не само вреден, но и ви бави съществено, защото така се налага да следите яденето постоянно. От друга страна, готвенето във фурна не само ви спестява време, но и е много по-полезно.

Кулинарни триковеПравете заготовки

Така например можете сами да си направите дори кайма, вареники или пък доматено пюре, което да замразите след това. Така следващия път, когато се налага да готвите, ще имате готови заготовки за ястията си и и ще спестите доста време.

Не е необходимо да белите зеленчуците

Това е още един кулинарен трик, който ще ви помогне да съкратите процеса на готвене. Това значи, че не се налага да чистите картофите или морковите например, ако ще ги запичате във фурната, но не забравяйте преди това да ги измиете много добре.

Чистете люспите на рибата с лъжица

Далеч не всички домакини знаят, че могат да правят така, но от друга страна, по този начин ще си съкратите значително подготовката на рибата и самото готвене като цяло.

При варенето на яйцата добавете сок от лимон или сода

Този лесен трик при готвене ще ви помогне да обелите яйцата по-лесно, но и да се сварят малко по-бързо, което е значително улеснение за домакините.

Накиснете съдовете, докато готвите

Въпреки че това не е точно трик за готвене, той ще ви помогне да измиете чиниите по-бързо и лесно, след като сте готвили всички любими ястия за вашето семейство. За целта просто накисвайте всички съдове, докато готвите, а не след това.

А какви са вашите кулинарни трикове, с които съкращавате значително процеса на готвене?


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments