Куркума и кокосово масло срещу гъбички по ноктите

Куркума и кокосово масло – решение за гъбичките по ноктите

Ще забележите резултатите много бързо, тъй като, това е най-мощното лекарство!

В подходяща среда гъбичките могат лесно да се размножават под нокътя, образувайки инфекция, известна като микоза.

Гъбичката може да се появи както по ноктите на ръцете, така и по ноктите на краката.

Въпреки че не са сериозен здравословен проблем, гъбичките по ноктите могат да отслабят и да засегнат целия нокът.

Могат да причинят болка при използване на обувки, а с течение на времето ноктите пожълтяват и стават грозни.

Погрижете се за себе си, използвайте природни средства и бъдете здрави!

Има естествени средства, които могат ефективно да лекуват гъбичките по ноктите по естествен начин. А най-мощната е куркумата, която има силни противогъбични свойства.

Куркумата съдържа активно вещество, наречено куркумин, което има лечебни свойства за борба с гъбичките по ноктите и за укрепване на ноктите.

Куркумата принадлежи към семейството на джинджифила и представлява корен с изключително ценни хранителни вещества и разнообразни лечебни свойства, познати от древни времена.

Заради силните болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антибиотични ефекти куркумата се използва като основа за много домашни средства.

Благодарение на това, куркумата помага в борбата с микроорганизмите, които причиняват инфекция и ефективно елиминира гъбичките по ноктите.

Витамините, антиоксидантите и минералите на куркумата я правят чудесен съюзник в борбата срещу щетите, причинени от постоянната употреба на химикали.

Препоръчително е да се комбинира куркума с кокосово масло и черен пипер, за да се засили ефектът й при лечение на гъбички по ноктите.

Кокосовото масло има антибактериални и противогъбични свойства, които могат да спрат растежа на гъбичките по ноктите.

То съдържа есенциални мастни киселини и антиоксиданти, които помагат за хидратиранее и подхранване на кожичките, за да се спре увреждането на ноктите.

Съставки:
3 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици куркума на прах

Приготвяне:
Поставете кокосовото масло в стъклен съд, след което го разтопете на водна баня и добавете куркумата и няколко щипки прясно смлян черен пипер. Разбъркайте до гладкост, изсипете в малък буркан, охладете и съхранявайте на стайна температура.

Приложение: нанесете върху областта на нокътя, засегнат от гъбичките и оставете да действа 30-40 минути. След това изплакнете с топла вода. Нанасяйте всеки ден, докато ноктите напълно оздравеят.

Избягвайте да носите много тесни и затворени обувки, поддържайте краката си сухи и чисти по всяко време, избягвайте споделянето на лични вещи като: кърпи, сапун, ножица за нокти и лак за нокти.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments