Куче подкрепя лекарския персонал по време на пандемията

„Тя ни спасява“. Когато напрежението вземе връх, леко побутване от носа на Уин помага на служителите в болница в Денвър да се чувстват по-спокойни.

Уин е 41-килограмов лабрадор, но нейната помощ по време на кризата е от огромно значение. Задачата ѝ е да се грижи за по-доброто психическо състояние на служителите в Спешното отделение, които лекуват пациенти по време на пандемията от коронавирус.

Д-р Сюзън Райън е една от лекарките в тази болница. Тя е и човекът, който се грижи за Уин, докато животното навърши една година и може да се включи по-интензивно в обучението на кучета-водачи на незрящи хора.

Райън всеки ден води Уин в отделението за спешна помощ, където доброто момиче изчаква „колегите си“, имащи нужда от успокоение в стаята на персонала. Откакто болницата започва въвеждането на допълнителни предпазни мерки за безопасност, грижата за хигиената на Уин е много по-голяма, както и нуждата от присъствието ѝ в болницата, заради помощта, която тя оказва на напрегнатия персонал.

„Това е връзка между сърца“, казва Райън. Прекараното време между лекарите и кучето им помага да се справят с огромния стрес и да си спомнят, че са хора. Разтопява бронята, която неизменно трябва да носиш в борбата на първа линия с болестта.

А стаята, в която Уин чака хората си, е превърната в своеобразен оазис на спокойствието – там лекарите биват посрещнати от ароматна лампа, приглушена светлина, табелки с надпис „Ще мине“, топло одеало и прекрасно куче. Дори и най-напрегнатият служител претърпява трансформация след няколко минути в стаята на спокойствието и компанията на Уин.

Powered by Facebook Comments