Кюфтета от картофи и овесени ядки

Рецепта за Кюфтета от картофи и овесени ядки. Продукти и начин на приготвяне на Кюфтета от картофи и овесени ядки. Подготовка: 10 мин., Готвене: 30 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Кюфтета от картофи и овесени ядки
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 1 пакет овесени ядки
  • 6 средно големи сварени картофа
  • 3 жълтъка
  • 1 глава кромид
  • 1 ч. ч. брашно
  • магданоз
  • 1 ч. л. подправка за скара
  • 1 ч. ч. смлени орехи
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Овесените ядки се заливат със студена вода и се оставят да накиснат 1 нощ.

2. Излишната вода се отцежда и към ядките се прибавят обелените и настъргани на ситно картофи, ситно нарязаните кромид и магданоз, брашното, орехите и подправките.

3. От получената смес се взема с лъжица и се пуска в силно загрято олио.

4. Кюфтетата се пържат до златисто. Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят със зелена салата.

 

Кюфтета от картофи и овесени ядки


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments