Лаврак със зеленчуци

Лаврак, подправен със сусам и семена от копър – ще си оближете пръстите! Рецепта и начин на приготвяне на Лаврак със зеленчуци. Подготовка: 10 мин. Готвене: 30 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 2

Лаврак със зеленчуци
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 800 г филе от лаврак
  • сол на вкус
  • 2 тиквички
  • 1 ч. л. сусамени семена
  • 1 с. л. семена от копър
  • 1 ч. л. къри
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/2 ч. л. лют червен пипер
  • по няколко стръка мащерка и розмарин
  • 2 глави кромид
  • 2 домата
  • 2 с. л. оцет балсамико
  • 20 зелени маслини
  • 4 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Рибното филе се измива, натрива се със сол и се оставя да престои. Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета.

2. Наръсват се със сол и се нареждат на дъното на тава, в която ще се пече рибата.

3. В сух тиган се загряват сусамените семена за 20 секунди, прибавят се семената от копър и след това се смесват с останалите подправки в отделен съд.

4. В същия тиган се загрява зехтинът и в него се запържват ситно нарязаните кромид и домати.

5. Рибата се слага в тавата, залива се с оцета и се добавят половината от подправките, кромидът, доматите, обезкостените маслини и оставащите подправки и зехтин.

6. Лавракът със зеленчуци се пече в загрята до 200 градуса фурна 15-20 минути.
 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments