Леко хрупкави отвън и много меки отвътре – вкусни картофи с шунка

Днес ще разберете как да приготвите ястие от обикновени картофи, достойно за меню на ресторант. Картофите се получчават просто невероятни. Леко хрупкави отвън и много меки отвътре. Изглеждат интересно и са идеални за празничната трапеза.

Необходими продукти:
1,5 кг картофи
100 гр. шунка
70 г. вермичели

3 яйца
50 гр. масло
индийско орехче

сол, черен пипер
брашно
галета

Начин на приготвяне:
Обелете картофите, прехвърлете ги в тенджера, залейте ги с вода и сложете на котлона. Кипнете, посолете, намалете котлона и варете до готовност на картофите. Отцедете водата от сварените картофи и ги намачкайте.

Нарежете шунката на малки парченца. В полученото картофено пюре добавете масло, индийско орехче, сол, шунка и 3 жълтъка. Разбъркайте всичко.

Останалите белтъци разделете на две. Разбийте една част с миксер и добавете в картофено пюре. Разбъркайте внимателно.

Начукайте вермичели в хаванче. Поръсете с брашно работната повърхност. Сложете картофената смес и оформете малки саламчета. Всяко саламче нарежете на малки парченца.

Смесете галетата с вермичели. Разбийте останалия белтък с вилица в купа. Потопете парченцата в белтък и след това в сместа от галета. Пържете до златисто. Сервирайте горещо.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments