Лесен мраморен кекс по рецепта на Ели

Мраморният кекс е чудесно предложение за сладкиш с основни продукти, които се намират в почти всяка кухня. Сочен и лесен за приготвяне, мраморният кекс е идеалната компания на следобедното ви кафе. Вижте рецептата за лесен мраморен кекс на Ели.

Брой порции: 10-12

Трудност: 2

Лесен мраморен кекс по рецепта на Ели
 © снимки: Елица Сърбева, Cake and Pancake

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. брашно;
  • 2 ч.л. бакпулвер;
  • 2 с.л. соев сос;
  • 3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци;
  • 1/2 ч.ч. олио;
  • 3/4 ч.ч. захар;
  • ванилия;
  • 1/3 ч.ч. прясно мляко;
  • 3 с.л. какао;

 

рецепта за мраморен кекс

Начин на приготвяне:

Приготвяте кръгла форма за кекс като я мажете с олио.

Включете фурната да загрява на 180С.

  1. Пресявате брашното и бакпулвера.
  2. Разбивате до крем белтъците в дълбока купа.
  3. Захарта и жълтъците разбивате в отделна купа за 5-6 минути.
  4. Прибавяте към жълтъците олиото и отново разбивате.
  5. Към жълтъчената смес прибавяте на части брашното с бакпулвера, млякото и соевия сос.
  6. Използвайки шпатула, прибавете белтъците на два пъти, без да бъркате много.
  7. Отделяте 1/3 от сместа и към останалите 2/3 прибавяте какаото и разбивате.
  8. Изсипвате първо тъмната смес във формата, а след нея и светлата. С тънък нож или дървено шишче правите зиг-загообразни движения из сместа, за да се получат красиви шарки.
  9. Печете около 35-40 минути.
  10. Когато е готов, оставете около 10 минути да изстине във формата и след това внимателно обърнете в чиния.

 

Още вкусни рецепти от Елица Сърбева можете да откриете в блога ѝ  Cake and Pancake


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments