Лечебните свойства на пилешката кожа за сърцето и имунитета

Пилешката кожа често се използва при готвене. Продуктът е чудесен начин да закрепите месната пържола, но е малко вероятно някой да откаже хрупкавото, в случай на готвене на огън пиле. Но все пак мнозина не я използват, като смятат, че кожата е твърде висококалорична или просто безвкусна. Но истинската домакиня никога няма да изхвърли пилешката кожа!

Лечебните свойства на пилешката кожа

Първият проблем с премахването на кожата е, че подправките обикновено се втриват в нея. Така че ще ядете просто току-що изпечено пиле, а не подправено с ароматни подправки. Но кожата съдържа сравнително груб слой мазнини, така че това пиле не може да се счита за диетично. Също така употребата му не се препоръчва за хора с висок холестерол в кръвта. И все пак има ползи от продукта. Ето кои са те!

Пилешката кожа ще засили имунитета.

Първо, пилешката кожа съдържа голямо количество витамини като A, B2, B6, B12 и E. Второ, продуктът съдържа полезни минерали, а именно калий, фосфор, магнезий, желязо и други. И трето, кожата също съдържа животински протеини, които са по-полезни от растителните. Всички тези вещества имат благоприятен ефект върху имунната система на човешкото тяло, което помага да се предотврати развитието на много заболявания.

Укрепване на сърдечните тъкани.

Ненаситените мазнини са много полезни за нормалната работа на сърцето. Според проучвания, 100 грама пилешка кожа съдържа 27 грама ненаситени мазнини. Следователно, пилешката кожа перфектно влияе на функционалността на сърцето, укрепвайки тъканите му.

Пилешката кожа е пълна с протеини.

Въпреки че кожата съдържа значително по-малко протеини, отколкото например пилешките гърди, все пак те са там, и то в прилично количество. Следователно кожата е полезна и за много органи в човешкото тяло. Любителите на правилното хранене предпочитат растителната храна, без да осъзнават, че тялото получава само 60% аминокиселини от растителните протеини. Докато тези, които консумират месо, получават до 90% полезни органични съединения от животинските протеини.

Дали да ядете или не пилешка кожа, зависи от вас. Ако сте на строга диета, свързана с висок холестерол или просто отслабвате, тогава можете да се откажете от продукта. В другите случаи ви препоръчваме да ядете пилето заедно с кожата, за да подобрите леко здравето на организма си.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments