Лечение на гастрит и язва с мед – народни рецепти

Лечение на гастрит и язва с мед

1.Мед с вода
Смесете 150 гр. мед (за предпочитане липов) с 1 литър топла вода. Цялото количество разделете на 4 дози. Първата доза приемете сутрин, на празен стомах, последната – точно преди лягане. Затоплете напитката преди употреба – в противен случай ефектът ще бъде много по-малък. Курсът на лечение е 1 месец.

2.Чист мед
Медът се консумира в чистата му форма и разтворен във вода: 4 пъти на ден яжте по 1 чаена лъжичка мед. Първата порция е преди закуска, последната е преди лягане за месец.

3.Мед и алое
Този метод е много добър при ерозивен гастрит. Ще са ви необходими 200 гр. мед и 200 гр. листа от алое (растението трябва да е на поне 5 години). Листата на алое предварително се поставят във фризера за 3 дни. Разтопете меда на водна баня. През това време смелете листата на алое в месомелачка. Добавете кашата от алое и варете 3 минути, като разбърквате непрекъснато.

Съхранявайте на долния рафт на хладилника. Лечебните свойства се запазват за 2 седмици, не приготвяйте за следваща употреба.

Приемайте: сутрин, на празен стомах по 2 супени лъжици, преди всяко хранене – 1 супена лъжица. Преди лягане – 2 супени лъжици. Курсът е 3 седмици. Повторете, ако е необходимо.

4.Мед и мляко
Всяка сутрин на празен стомах пийте чаша топло мляко с 2 с.л. мед.

5.Специален чай за язви и гастрит
Чаената терапия помага да се справим с язви, гастрити, колити, панкреатити, дисбактериоаза, проблеми с изхожданията и пр. Когато имаме проблеми, стомашно-чревните заболявания разрушават организма и когато всичко е наред, тялото е в тонус. Тоест цялата система влияе пряко върху състоянието на организма.

Ако изпитвате силна болка, приемайте не само сутрин, но през целия ден на малки глътки, но често. Общо пийте поне 1 литър на ден. Курсът на лечение е 3 седмици.

6.Мед и лайка
Разтопете 100 гр. мед на водна баня и добавете 1 с.л. цветове от лайка. Покрийте и оставете да къкри за 10 минути. След това разредете в 1 литър вода, разбъркайте старателно, така че да не остане утайка.

Прецедете и изсипете в стъклен съд. Съхранявайте в хладилника. Приемайте по 1 чаша сутрин, на празен стомах, час преди закуска. През деня пийте по 1/3 чаша преди всяко хранене. Вечер, един час преди лягане, също трябва да изпиете 1 чаша. Курсът е 2 седмици.

7.Мед при спешни случаи
При силна болка: 100 гр. сметана, 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица масло и 1 ампула 2% прокаин. Разтопете меда и маслото на водна баня, като разбърквате непрекъснато. Добавете прокаина към сметаната, след това смесете всички компоненти и отново разбъркайте добре.

Изпийте половината веднага, втората половина – след 15 минути. Полежете поне един час. Обикновено преминават дори най-силните болки. Не забравяйте обаче, че това средство е за спешни случаи, което може да намали болката. И е малко вероятно да успеете да излекувате гастрит по този начин.

Powered by Facebook Comments