Лечение на мускулните спазми с народни средства

Лечение на мускулните спазми с компреси и разтягания

Ако спазмите са хроничен проблем за вас, не отлагайте тяхното лечение и превенция.

Спазмите могат да бъдат невероятно болезнени. Чудили ли сте се някога какво причинява такава болка?

Мускулните крампи могат да възникнат по различни причини, най-честите от които са дехидратация и мускулно напрежение. Понякога проблемите са още по-сериозни. Може да страдате от лошо кръвоснабдяване, притискане на нерв или недостиг на минерали.

Има няколко ключови мерки, които можете да предприемете за предотвратяване и лечение на мускулните спазми.

Студен компрес
Масажирайте мускулите си с плик с лед, за да облекчите възпалението само за няколко минути. За да предотвратите повторната поява на спазмите, оставете леда за 10 минути.

Горещ компрес
Телата ни реагират различно на едни и същи неща. Топлото е по-добро за някои, отколкото студеното, така че ако студеният компрес не е помогнал за облекчаване на състоянието, опитайте с топъл.

Пийте вода
Ако страдате от хронични крампи на краката, тялото ви вероятно е дехидратирано. За да премахнете проблема, пийте достатъчно вода.

Правете разтягания. Изпънете краката си, за да се отървете от най-упоритите спазми. Застанете до стената. Проблемният крак е отзад, поставете втория отпред и се наведете към него. Опирайте се на стената, за да опънете подбедрицата.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет съдържа минерали като калций и калий, недостигът на които е типична причина за крампи в краката. За най-добри резултати пийте 2 супени лъжици ябълков оцет, разреден във вода, два пъти на ден.

Орехи и семена
Тези храни са отлични източници на магнезий, който може да предотврати крампите в краката.

Ако спазмите са хроничен проблем за вас, не се колебайте да опитате някой от методите, споменати в статията. След известно време, със сигурност, ще забележите резултата и ще забравите за неприятното усещане.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments