Лещата е подходяща при есенна депресия

Лещата е била известна още на древните египтяни. Отглеждали са я жителите на Южна Европа, на Азия, а в някои части на Русия от леща са приготвяли тесто за хляб.

Лещата има уникалното свойство да не натрупва в себе си нитрати, радионуклеиди и токсини, което прави екологично чисти всички ястия с леща, приготвени с много желание да нахраните близките си с с нещо полезно.

Лещата съдържа много полезни вещества, сред които фолиева киселина и желязо. В лещата се съдържа бета-каротин, тиамин, рибофлавин, токоферол, калций, магнезий, витамин РР.

Лещата е богата на мед, цинк, хром, йод, натрий, фосфор.

Защо лещата е полезна при есенна депресия
При есенна депресия лещата е полезна

Лещата е полезна за нервната система. Тя е много подходяща за периода на есенната депресия, защото предизвиква чувство на спокойствие.

Това се дължи на полезните вещества в лещата. Така тя играе ролята на естествен антидепресант. В това отношение тя е много по-полезна от бонбоните и алкохола.

Лещата носи на организма само полза и укрепва имунитета. Лещата се препоръчва при много заболявания. Тя е полезна при заболявания на сърдечно-съдовата система.

Лещата се препоръчва и на болни от диабет, тъй като нормализира нивото на захар в кръвта. Лещата е полезна и за хора, които страдат от бъбречни заболявания.

Лещата е безценен продукт за хората с болен стомах. Тя ще ви накара да забравите за киселините и болките. Лещата е чудесно средство при гастрит, колит и язва.

Лещата съдържа 25 г белтъчини на 100 г продукт и 54 г сложни въглехидрати. Тя засища и дълго време няма да имате нужда от допълнителни хапвания преди основното хранене.

Зелената леща е подходяща за салата и месни ястия. Червената леща е без люспа и се използва в супи и пюрета, защото се разварява.

Черната леща Белуга е дребна, прилича на черен хайвер. Тя е подходяща за салати.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments