Луи дьо Финес и неговите рози

Луи-дьо-Финес-и-неговите-рози

През 70-те години на миналия век кариерата на популярния актьор Луи дьо Фюнес отивала към своя залез. Той загубил любимия си партньор Бурвил, претърпял два инфаркта през 1975 г. и поканите за участие във филми започнали да идват все по-рядко.

Този период се превърнал в голямо изпитание за комика и близките му. Характерът на Финес, и без това нелек, се влошил допълнително. В крайна сметка актьорътобявил, че не иска да има нищо общо с киното и се преместил от Париж в замъка си , намиращ се близо до Нант, където щял да напише язвителните си мемоари. 

Но съвсем неочаквано Луи дьо Фюнес се захласнал по градината си и на първо място – по розите. Той започнал да посвещава почти цялото си свободно време на тях.

А скоро се появил и сорт рози, кръстени на великия актьор. Той е разработен от френската компания Meilland International. Те казват, че самият Финес е избрал този сорт за себе си по време на посещение в розовата градина на компанията, която се намира в град Сан Рафаел близо до Ница.

Луи дьо Финес изразил възхищението си от оттенъците на пъпките на цветята и сравнил този цвят със слънчевите дни, царящи в южната част на Франция.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments