Мариновани домати за лятната трапеза, готови само за 3 дни

Мариновани домати – отлично допълнение за всяка трапеза

Кой не обича сочните и вкусни домати? Можете да ги ядете, просто така, като ябълка. Но през лятото, по някаква причина всички мисли са насочени към съкровения буркан с кисели краставички.

За такива случаи трябва да имате под ръка тази отлична рецепта за домати. Съвет: за да попият достатъчно саламура, използвайте малки по размер домати, а зелените подправки за вкус.

Съставки:
вода – 1 л
сол – 55 г
магданоз на вкус

копър на вкус
кориандър на вкус
домати 6–8 бр.

чесън – 3 скилидки
черен пипер (смлян) на вкус
червен лют пипер на вкус

Приготвяне:
Измийте и подсушете доматите, направете дълбоки кръстовидни разрези.

Измийте, подсушете и нарежете зелените подправки, смесете ги с пресования чесън. Напълнете разрезите в доматите с получената смес.

Сварете саламурата: напълнете тенджера с вода, добавете сол, лют пипер, варете сместа за няколко минути и оставете да изстине.

Поставете доматите в дълбок съд и ги залейте със студената саламура, поставете нещо тежко върху тях и ги оставете на топло място в продължение на три дни.

Преди да поднесете вкусните мариновани домати на трапезата, препоръчваме ви да ги охладите малко. В идеалния случай това предястие върви добре с печено месо, картофени ястия и зърнени храни. Тези вкусни домати имат място на всяка маса, уверете се в това лично и не забравяйте да споделите с приятелите си тази прекрасна рецепта!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments