Мерил Стрийп: Аз вече нямам търпение

„Аз вече нямам търпение за някои неща, не защото съм станала арогантна, а просто защото съм стигнала до точка в живота си, когато не искам повече да губя време за това, което не ми харесва или ме наранява. Нямам търпимост към цинизма, към прекомерния критицизъм и изисквания от всякакъв вид.

Загубих желанието да се харесвам на тези, които не ме харесват; да обичам тези, които не ме обичат и да се усмихвам на тези, които не ми се усмихват. Вече не прекарвам и една минута с тези, които лъжат или искат да манипулират. Реших да не съжителствам повече с претенциозността, лицемерието, нечестността и евтините похвали.  Не се нагаждам към общото клюкарстване. Мразя конфликтите и сравненията. Вярвам в един свят на противоположностите и затова избягвам скованите и непоколебими в увереността си хора. В приятелствата мразя липсата на лоялност и предателството. Не се разбирам с тези, които не знаят кога да направят комплимент или да кажат окуражителна дума. Преувеличенията ме отегчават и ми е трудно да приема хора, които не харесват животните. И най-вече нямам търпение за хора, които не заслужават моето търпение.“

Тези думи се разпространяват в интернет пространството заедно със снимката на  Мерил Стрийп.  И това не е нищо необичайно, защото всички ние обичаме мъдри цитати казани от някой известен човек. Оказа се обаче, че тези думи приписвани на Мерил Стрийп всъщност са на португалеца José Micard Teixeira.

José Micard Teixeira
José Micard Teixeira

Но как е започнало всичко това?  Цитатът „Стрийп“ е придобил вирусен ефект, след като първо е бил споделен от румънски блогър, а след това някой е свързал името на Мерил Стрийп във фейсбук коментарите и в началото никой не си е направил труда да провери дали това са думи на Мерил Стрийп.

Ще ни е любопитно да разберем какво мислите вие за това и дали за вас има значение кой точно е казал толкова въздействащи думи. Ще се радваме да видим какво мислите в раздела за коментари по-долу.

Вижте още: ЕЛИЗАБЕТ ГИЛБЪРТ – ЯЖ, МОЛИ СЕ И ОБИЧАЙ

Powered by Facebook Comments