Мерлуза по моряшки

Рецепта за Мерлуза по моряшки. Поднесете тази Мерлуза по моряшки с чаша изстудено бяло вино

Брой порции: 4

Трудност: 2

Мерлуза по моряшки
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 60 мин.

Продукти:

  • 750 г миди
  • 1 кг филе от мерлуза
  • 1 л рибен бульон
  • 300 г моркови
  • 750 г зелен фасул
  • сол на вкус
  • млян черен пипер на вкус
  • дeвесил на вкус

За соса:

  • 1 кг домати
  • 3 малки глави кромид
  • 100 мл зехтин
  • 1 щипка захар
  • сол на вку

Начин на приготвяне:

1. Мидите се изчистват и се оставят настрана. От костите на мерлузата се прави бульон, кипва се, а след това на слаб огън в него сваряват морковите, нарязани на колелца.

2. След 15 минути се добавят зеленият фасул. Слагат се филетата мерлуза, варят се 15 минути и пет минути преди да свърши варенето се прибавят и мидите. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно накълцан дeвесил.

3. Сосът се приготвя, като доматите се попарват и се обелват. Нарязват се на ситно и се задушават в зехтина заедно с нарязания на ситно кромид. Подправя се със захарта и се оставя да поври около 15 минути. Подправя и със сол на вкус.

4. Рибата се сервира със зеленчуците и малко от бульона. Сосът от доматите се сервира отделно.

 

Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.'Кулинарен журнал'.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments