Мехлем за рани и кожни заболявания със смола

Мехлем за рани и кожни заболявания с пчелен восък и смола

Когато традиционната медицина е безсилна, народните лекарства идват на помощ. Има най-различни кремове, които действат по-добре от фармацевтичните продукти.

Предлагаме ви да научите рецептата за чудодейния мехлем, който помага срещу рани и кожни заболявания. Хората, които са опитали този метод, твърдят, че помага при лечението на червен вятър и разширени вени.

Необходими съставки:
200 мл. зехтин
100 гр. естествен пчелен восък

100 гр. смола от иглолистни дървета (бор, смърч, кедър)
2 с.л. мед
1-2 гр. прополис

Приготвяне:
Поставете пчелния восък в тенджера, след това налейте зехтина и смолата. Поставете на водна баня за 10-12 минути. Сухата смола трябва да се смели на прах преди това.

Ако за вас е проблем да си набавите смола от гората, можете да си купите кедрова или борова смола в аптеката. Необходимо е да се добавят само няколко капки. Преди да започнете да използвате смолата, трябва да проверите дали имате алергия към това средство.

Добавете мед и варете още 8-10 минути. След това, добавете прополис и варете отново в продължение на 8-10 минути, като бъркате непрекъснато.

Отстранете от котлона, охладете и пресипете в стъклен буркан.

Този мехлем трябва да се съхранява само в хладилника. Намажете добре възпаленото място. Използвайте веднъж или два пъти на ден. Желаем ви бързо възстановяване!

Споделете тази ефективна рецепта за мехлем с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments