Мини питка с пълнеж – красива, вкусна и лесна за приготвяне

Мини питка с пълнеж – със сигурност ще ви хареса

Когато ястието е красиво, то е и още по-вкусно! Днес споделям с вас рецепта за мини питка с пълнеж от картофи, почти като пай! Интересен начин на приготвяне, не забравяйте да я опитате!

Тестото за питката е съсвсем обикновено. Не забравяйте да активирате маята (в топло мляко).

Рецепта:
брашно – 300 г
яйце – 1 бр.
захар – 20 г

мая – 5 г
мляко (топло) – 120 мл
растително масло – 15 мл
щипка сол

За пълнежа:
картофено пюре
копър

Разбъркайте за няколко минути, добавете растителното масло последно. Оставете тестото да втаса добре, около час на топло място.

След това го разделете на 9 равни части. Оформете ги на топка и оставете да почива за около 10 минути.

Пълнежът е универсален – картофено пюре и копър. С какъв пълнеж вие бихте направили тази питка?

Три топки се разточват на кори с диаметър 15-17 см. Разпределете пълнеж върху първата и покрийте с втората кора. Върху нея разпределете картофи и покрийте с третата кора.

Направете 16 разреза (без да стигат до центъра на питката) и разширете всяко венчелистче. Ще получите 3 красиви питки, намажете с жълтък.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Горещите питки намажете с масло.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments