Мислете какво говорите: Тези 4 мощни думи често се подценяват

Думата може да ви направи щастливи, да ви вдъхнови и напълно да промени хода на живота ви. От друга страна, думата може да разбие сърцето ви на милион парчета буквално за няколко секунди.

Думите могат да имат както магическа, така и дяволска сила.

И ще зависи от вас коя от тези думи използвате и как те ще повлияят на вас и хората около вас.

Може да не сте наясно с това, но някои популярни думи могат да навредят на отношенията ви с хората.

Ето 4 примера на думи, които често се появяват в нашите разговори, но рядко мислим за тяхната мощна сила.

  1. Винаги

Тази дума е в състояние да изгради замъци и да ги унищожи със скоростта на светлината. Думата „винаги“, използвана по положителен начин, например в обещания, може да има наистина вдъхновяващ ефект. Такова просто изречение като „аз винаги се издигам като човек“ може да вдъхнови и да помогне да повярваме в себе си.

Напротив, когато използвате тази дума по отрицателен начин, можете не само да загубите вяра в себе си, но дори да насърчите другите да започнат да мислят лошо за вас. Например фразата: „Винаги развалям всичко.“

Кое „винаги“ избирате за себе си?

  1. Но

Тази обикновена дума с две букви може да накара човек да изпитва ужасно безпокойство и изключителна степен на самосъмнение. Той автоматично сее семената на съмнението във вашия ум или ума на човека, с когото разговаряте. Например „Обичам те, но …“

Думата „но“ може да обезсили всичко, което сте казали преди. Освен това, често е последвано от отрицателна фраза, която унищожава положителното начало на цялото ви изречение. Ако искате да изградите наистина здрави отношения, тогава е по-добре да избягвате тази дума.

  1. Ти

„Ти“ е една от най-влиятелните думи. Използването на това малко местоимение може да предизвика чувство на несигурност, объркване и уязвимост: „За какво си мислил?“ Използването на такова „ти“ може да накара друг човек да се почувства несигурен и да се срамува.

И въпреки това тази дума може да върши чудеса. С него можете лесно да дадете увереност на човек и да го оставите да повярва в себе си: „Поздравления, ти днес свърши невероятна работа!“

  1. Никога

Абсолютно невероятно е как с една дума можете да накарате човек да изпита едновременно усещане за дълбока безнадеждност и усещане за пълна сигурност. Думата „никога“ може да ви разстрои, но също така може да укрепи отношенията.

„Никога няма да успееш.“ Тази фраза може да накара този, който го чуе, напълно да загуби надежда и да спре да се опитва. С други думи, тя е в състояние да блокира всякакви опити за постигане на напредък в живота.

„Никога няма да те изпусна.“ От друга страна, използвайки думата „никога“, можете да заздравите и укрепите чувството на любов и доверие.

В крайна сметка доверието е най-важната част от всяка връзка.

Вие избирате какво да привлечете в живота си. Думите, които казвате, могат да ви помогнат да постигнете всичко, за което мечтаете. Просто бъдете внимателни, когато ги използвате.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments