„Момче за всичко“ – притча за успеха

Безработен младеж кандидатствал за работа като “момче за всичко” в голяма компания. Мениджърът от отдел “Човешки ресурси” го интервюирал надълго и нашироко, възложил му няколко задачи, включително и да измие пода и накрая казал:

– Наемаме ви. Кажете ми  и-мейл адреса си, за да ви изпратя формуляра, който трябва да попълните, преди да започнете.

– Нямам компютър, нито имейл – отговорил младежът.

– Съжалявам, но ако нямате имейл, значи не съществувате, а щом не съществувате, значи не можете да започнете работа при нас – отсякъл мениджърът.

Младежът си тръгнал обезверен. В джоба си имал само 10 долара и не знаел къде да отиде, нито какво да прави. Пътьом влязъл в един супермаркет и купил щайга с 10 кг домати. Тръгнал от врата на врата и след по-малко от два часа удвоил капитала си. Повторил обиколката три пъти и се прибрал вкъщи с 60 долара. Тогава решил така да изкарва  прехраната си. Всеки ден започвал работа все по-рано и се прибирал все по-късно. Парите му се удвоявали и утроявали. Скоро си купил микробус, а после и камион. След време се сдобил и със собствен автопарк с товарни коли.

След пет години станал един от най-големите търговци на хранителни стоки в страната. Замислил се как да подсигури бъдещето на семейството си и решил да си направи застраховка “Живот”.

Обадил се на един застраховател, избрал си и вида застраховка. В края на разговора брокерът го попитал за неговия и-мейл.

– Нямам – отговорил търговецът.

– Издигнали сте цяла империя, без да имате и-мейл ??? Представете си какъв щяхте да бъдете, ако имахте и-мейл – изумил се брокерът.

Мъжът помислил за момент и отговорил:

– Момче за всичко!

Вижте още: ПРИТЧА ЗА ЖИВОТА

Powered by Facebook Comments