Мрънкането на другите ще ви разболее сериозно

Не е измислица! Мрънкалниците са истински енергийни вампири, споделят от obekti.bg. Няма начин да не ви се е случвало. Признайте си, че сте се чувствали като изцедени след нечие досадно присъствие. Освен, че е неприятно, това поведение е изключително вредно за здравето ви. Въздействието на мрънкалниците може да бъде активно и пасивно.

Според научно изследване, обхванали хора, които трябвало да се въздържат от оплаквания за един месец. Оказало се, че оплаквайки се, мрънковците вредят не само на тези, които ги слушат, но и на самите себе си.

Учените споделят, че когато ние мрънкаме на нечия глава, в нашият мозък се размножават хормоните на стреса. Те са много вредни за нервните окончания там, където се развиват когнитивни функции и се решават проблеми. Идентично е въздействието и върху мозъка на слушателя. Интересното е, че хората се сприятеляват най-лесно, когато се оплакват едновременно.

Учените определят мрънкането като популярен начин на общуване, която помага на участниците да се разтоварят от болката, която им тежи. Същевременно съветват, че е най-правилно да не общуваме много често с хора, които неспирно се оплакват.

Ако вие сте подобен мрънкалник, обърнете внимание на това, което говорите. Намерете начин от устата ви да не излизат единствено оплаквания. Опитайте да бъдете градивни и намерете решения на проблемите си.

В момента, в който усетите, че сте се оплакали от нещо, веднага добавете и нещо положително към оплакването. Така малко по малко ще можете да привикнете да не изливате само негативи и да вредите на себе си и на хората около вас, а ще се превърнете в една положителна и градивна личност.

Powered by Facebook Comments