Мусака-торта с макарони

Как да си приготвите Мусака-торта с макарони. Продукти и начин на приготвяне на Мусака-торта с макарони.

Мусака-торта с макарони
 © Валентина Димитрова

Продукти:

  • 1/2-1 пакет прави макарони (аз използвах пълнозърнести)
  • 500 гр. кайма
  • 200 мл доматено пюре
  • 1/2 глава лук или 1 малка
  • 200-250 гр. настърган кашкавал или пармезан

подправки:

  • чубрица, черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в подсолена вода и лъжичка зехтин, до степен на готовност преди да са се сварили.

В голям тиган сложете да се запържи лука, добавяме каймата, а след това доматеното пюре и подправките.

Пригответе формата, в която ще печете да е за торта с ринг/пръстен. Подреждаме макароните в изправено положение и запълваме със соса.

Завършваме отгоре с остатъка от плънката и настъргваме кашкавал. Печем на 180 градуса 25- 30 минути. Изчакваме да изстине и тогава махаме ринга на тавичката.

Можем да поднесем с чаша червено вино.

Да Ви е сладко!


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments