Мълчанието е истинско злато в тези 10 ситуации

Решили сте да държите устата си затворена? Отлично. Понякога това е най-умното нещо, което можете да направите в определени ситуации.

И така, ето 10 ситуации, при които е по-добре да замълчите:

  1. Когато думите ви могат да очернят нечия личност

Това е най-лошото, което можете да направите. Нека хората да създадат свой собствен имидж. Нямате право да унищожавате образа на човек или да го омаловажавате само защото сте настроени негативно. Не бива да казвате определени неща, когато знаете, че те могат най-пряко да навредят на друг човек.

  1. Когато можете да направите нещо полезно, вместо да изливате гнева си

Вместо да се ядосвате на коментарите под публикация във Facebook или под видео в YouTube, по-добре да полейте цветята, разходете се с кучето си, пригответе вечеря или направете нещо добро. Не губете време за безсмислени неща.

  1. Когато сте ядосани

Гневът ни прави чудовища. В това състояние мислим и казваме неща, за които съжаляваме по-късно. И въпреки че в изблик на емоции често казваме истината, хората не винаги се нуждаят от нея и не винаги са готови да бъдат потопени в жестоката реалност.

  1. Когато искате да поправите всичко

Ако признаете, че сте се държали отвратително и искате да поправите неправилно поведение, най-добре е първо да поработите върху поведението си. Трябва да се успокоите и да осмислите действията си. След това полагайте усилия да не действате в бъдеще по този начин.

  1. Когато някой ви се присмива

Светът е пълен с хора, които се опитват да направят другите нещастни. Без значение как искате да отговорите на подигравките им, по-добре е да се сдържате. Влязъл в схватка, вие само разваляте деня и настроението си. Такива хора не заслужават вашия отговор. Всъщност вашият отговор ще подхрани само тяхната агресия.

  1. Когато наистина няма какво да кажеш

Ако не знаете нещо, по-добре да не коментирате.

  1. Когато никой не ви пита за това

Не вземайте решения за хора, които не са ви помолили да сте техен духовен наставник. Непоискано мнение – няма по-лошо.

  1. Когато знаете, че това ще ви унижи

Нашата интуиция ни позволява да не се отклоняваме от истинския път. Така че, ако вътрешният глас ви каже, че думите ви ще ви накарат да се почувствате унизени, тогава това е много вероятно.

  1. Когато можете да нараните друг човек

Светът вече е доста сложно място. Не го влошавайте с обиди. Преди да говорите, помислете. Ако разбирате, че изказването ви ще се отрази негативно на друг човек, тогава трябва да се въздържате от коментар.

  1. Когато не сте уверени

Ако участвате в дискусия, в която започват да обсъждат непозната за вас тема, по-добре е да се съсредоточите върху думите на другите хора, за да усвоите колкото се може повече ценни знания. Отнасяйте се към това като към добра възможност да научите нещо ново.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments