Най-богатият източник на колаген! Ще се подмладите с 10 години!

Обикновените зърнени храни могат да компенсират липсата на колаген в женското тяло и да го подмладят с няколко години. Вашата кожа, коса и нокти ще бъдат здрави и подмладени!

Консумирайте този продукт поне веднъж седмично и ще бъдете възхитени от резултата!

Рафинираните зърна от ечемик от времето на Древността са се наричали перлен ечемик. Това име е дадено на зърнените култури с перлено отражение поради приликата си с речните перли.

Интересно е, че по-рано перленият ечемик се е считал за деликатес, който можело да си позволят само високопоставените лица. Вареният перлен ечемик с мляко по специална рецепта било едно от любимите ястия на Петър I.

Полезни свойства на перления ечемик

Напразно много домакини оставят перления ечемик на заден план. Той съдържа голямо количество хранителни вещества, необходими за организма да функционира правилно.

Вареният ечемик се нарича още кашата на красотата, защото само тази зърнена култура съдържа огромно количество лизин – аминокиселина, която участва активно в синтеза на колаген.

Всеки знае, че той помага за поддържане на еластичността на кожата, предотвратявайки образуването на бръчки. Друга причина спешно да включите ечемика в диетата си е големият брой витамини от групи В, А, РР и Е.

Редовната консумация на каша от перлен ечемик помага не само да се поддържа красотата на кожата, но и да се намали теглото! Това е един задоволителен, но нискокалоричен продукт, богат на фибри, необходими за нормалната чревна подвижност, както и протеини.

Съставки:

  • 1 опаковка рафиниран перлен ечемик
  • 1 литър вода
  • 2 литра мляко

Подготовка:

1. Изсипете зърнената култура във водата и я накиснете за една нощ.

2. Изплакнете ечемика и налейте леко затоплено мляко.

3. Кипнете млякото, след това покрийте с капак и гответе на водна баня в продължение на 3 часа.

През това време кашата ще придобие приятен бежов оттенък и вкус на изпечено мляко.

Не се отчайвайте поради продължителността на приготвянето: участието ви ще е необходимо само на първия етап, след това кашата ще се сготви почти сама.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments