Най-лесните 5 начина да премахнете стреса

Нашите тела са проектирани да се справят с малки дози стрес, но не сме подготвени да се справяме с постоянен, дългосрочен, хроничен стрес. За да сте сигурни, че ще преборите стреса и ще сте здрави през 2020 г., използвайте някои от тези лесни начини да преодолеете стреса.

  1. Излезте на разходка.

Всеки вид движение е чудесно за облекчаване на стреса, включително нещо с ниско въздействие като ходене. 20-минутна разходка на ден може да помогне за намаляване на хормоните на стреса . Движението е чудесен начин за освобождаване на стреса всеки ден, дори ако просто ще се разхождате около блока. Движението не само изгаря калории, но изразходва застояла енергия, движеща се през системите за циркулация и детоксикация. Движението също освобождават ендорфините от мозъка ви, което има успокояващ и положителен ефект.

  1. Практикувайте заземяване.

Освен ако не живеете в район, който е топъл целогодишно, може да се наложи да задържите до лятото тази техника. Но със сигурност си струва чакането. Залепете босите си крака на тревата за 20 минути или отидете на плажа и ходете боси по пясъка. Това се нарича заземяване. Нашите предци са ходили боси и спели на земята, което им осигурявало постоянна връзка с отрицателния йонен заряд на Земята. Този отрицателен заряд има огромни ползи за здравето за нас, от понижаване на кръвното налягане до намаляване на тревожност, депресия и стрес.

  1. Някои хора наблюдават.

Звучи странно, но не го отхвърляй, докато не го опиташ. Мога да седя на паркова пейка и да гледам хора от разстояние и знам, че всички имат свой набор от проблеми, свързани със стреса, които носят със себе си. Когато видите проблемите, с които се справят другите, понякога това може да направи вашият съвсем незабележим.

  1. И слушайте обкръжението си.

Понякога облекчаването на стреса е толкова просто, колкото да седите спокойно и да слушате обкръжението си. Дръжте очите си затворени и слушайте най-близкия шум за вас. Може да е дъхът ви или човекът, който седи близо до вас. Тогава оставете ушите да следват околния шум. Наистина го чуйте. Открийте какъв най-отдалечен звук можете да регистрирате. Дори няколко минути ще ви помогнат да успокоите тялото си и ще ви позволи да се отпуснете.

  1. Смейте се.

Смехът е наистина най-доброто лекарство против стрес. Независимо дали гледате любимата си комедия или прекарвате време с приятели, смехът веднага ще ви помогне да се почувствате малко по-добре. Ползите от смеха не могат да бъдат омаловажени. Смехът води до незабавно намаляване на отрицателния отговор на организма към стреса и кара кръвоносните съдове на тялото – включително сърцето – да увеличават притока на кръв, ако е необходимо.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments