Най-точният и необикновен признак, че скоро ще ви покоси инфаркт

Острият инфаркт на миокарда, известен още като сърдечен удар, представлява сериозна и внезапна промяна на сърдечната дейност, характеризираща се с вариращи болки в гърдите, слабост, потене, гадене и повръщане; понякога се губи съзнание.

Появява се, когато части от сърдечния мускул загинат, тъй като не се снабдяват с достатъчно количество кръв. Но наред с изброените симптоми, понякога няма признаци на предстояща опасност, което затруднява навременната помощ.

Според лекарите обаче има и необичайни признаци, на които трябва да обърнете внимание, за да избегнете опасността.

Един от тях е промяна в ушната мида. Обикновено тя трябва да е гладка. Ако обаче по нея се появи „странна“ гънка, трябва да отидете в болницата и да проверите здравето на сърдечно-съдовата система.

За първи път връзката между този симптом и сърдечен удар е забелязана от Сандърс Т. Франк още през 1973 г. Тогава той провел проучване, в което проследил състоянието на 20 от пациентите си под 60-годишна възраст с ангина пекторис и запушване на коронарната артерия. Установено било, че при всички тях бръчка се е образувала на ушната мида за кратко време.

След това други специалисти също потърсили връзката между двете. Много от тях съобщават, че такава патология най-често се открива при пациенти, които са имали инфаркт.

Според специалистите трябва да се наблюдава промяна на еластичната тъкан около малките кръвоносни съдове, осигуряваща достъп на кръв до ушните точки. Такива промени настъпват с кръвоносните съдове на сърцето, което провокира развитието на исхемична болест.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments