Напитка от куркума, която ще възстанови здравето ви и имунитета

Напитка от куркума, кoято е по-добра от всички противовъзпалителни хапчета!

Чували ли сте за напитката “златно мляко”? Тази напитка придоби голяма популярност през последните няколко години и това не е случайно. Някои хора искат да се насладят на топла чаша “златно мляко” в края на деня, докато други се наслаждават на тази напитка сутрин като чудесна алтернатива на кафето.

За тези, които не са запознати с тази напитка, трябва да се отбележи, че това изобщо не е мляко. Тази напитка се състои от кокосово мляко и куркума като ключова съставка. Някои варианти не изискват дори кокосово масло.

Куркумата отдавна се използва и цени заради лечебните си свойства, но все още рядко се консумира. Златното мляко е най-добрият начин да промените това.

Куркумата предлага безброй ползи и това е една от причините хората в Индия да я наричат „подправка на живота“. И аюрведичната, и китайската медицина използват тази златна подправка за лечение на кожни проблеми, мускулни напрежения, болки в ставите, рани, чернодробни и респираторни заболявания.

Ползите от куркумата са добре документирани и е доказано, че куркуминът, нейната биологично активна съставка, укрепва здравето и предотвратява различни заболявания. Всъщност той съдържа повече от 150 терапевтични активности като силни противоракови, антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Установено е, че куркуминът действа на няколко нива и има широки механизми на действие, което обяснява защо той действа като такова мощно лекарство. Куркуминът е в състояние да модулира повече от 160 различни физиологични пътища, прави клетъчните мембрани по-подредени, модулира повече от 700 гена.

Златното мляко е изключително питателна и здравословна напитка, която предлага много ползи за здравето. Между тях:

 • Предотвратява увреждането на черния дроб
 • Предпазва от фиброза и белодробна токсичност
 • Стимулира секрецията на жлъчка
 • Ускорява зарастването на рани
 • Инхибира растежа на тумора
 • Предпазва от катаракта
 • Потиска симптомите на диабет тип II
 • Потиска симптомите на ревматоиден артрит
 • Инхибира тромбозата
 • Потиска симптомите на множествената склероза
 • Потиска симптомите на Алцхаймер

Комбинацията от куркума с пикантни храни и напитки с черен пипер увеличава бионаличността на куркумина (усвояването) с 2000%.

Рецепта за напитка от куркума
Съставки за приготвяне на паста:
½ чаша филтрирана вода
¼ чаша куркума на прах
щипка смлян черен пипер

Приготвяне:
Смесете съставките в малка тенджера, сложете на среден огън и разбърквайте сместа, докато се превърне в гъста паста. Оставете да изстине и съхранявайте в хладилника.

Съставки за приготвяне на златно мляко:
1 чаша кокосово или бадемово мляко
¼ чаена лъжичка паста от куркума
1 чаена лъжичка кокосово масло
мед на вкус

Приготвяне:
Смесете всички съставки, с изключение на меда. Варете на среден огън, като бъркате непрекъснато, не оставяйте сместа да заври.

Добавете мед на вкус.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments