Напитка със сода – помага за поддържане на оптимално здраве

Напитка със сода – полезни свойства

Използването на сода за хляб е много добре известно. С прости напитки, приготвени на основата на сода, вие сте в състояние да предотвратите появата на болести, да засилите собствената си енергия, да ускорите метаболизма или да излекувате стомаха си.

Содата има над 77 полезни свойства, които могат да бъдат широко използвани за здравето, красотата или в домакинството. Консумацията на сода за хляб може значително да подобри общото здравословно състояние, а когато се комбинира с някои други съставки, нейната сила може дори да се увеличи.

Ще изброим четири приложения на содата за хляб и напитки, които можете да си направите сами у дома и по този начин да се отървете от няколко здравословни проблема по напълно естествен начин.

Сода за хляб като превантивна мярка
Това е и най-простото приложение на содата за хляб. Смесете две чаени лъжици сода с чаша вода. Тази смес трябва да се изпие в рамките на един час 3 пъти на ден.

Трябва да положите усилия, за да поддържате алкалната среда в организма, а содата за хляб може да ви помогне за балансиране на нивото на pH в организма, което ще предотврати много заболявания, дори и най-тежките, тъй като твърде много киселина в тялото е една от водещите причини за много заболявания.

Ако имате киселини или други проблеми с храносмилането, разтворете половин чаена лъжичка сода за хляб в половин чаша вода и пийте един час след всяко хранене.

Напитка със сода за повишаване на енергията
Содата за хляб може да действа и като средство за енергия по време на физически натоварвания или упражнения във фитнес залата, защото спомага за намаляване на киселинността, която се произвежда в мускулите по време на тренировка. За тази напитка ви трябват 7 чаши кокосова вода, които трябва да се стоплят, след което добавете 1/4 чаена лъжичка сода за хляб. Добавете 1/2 чаша лимонов сок, 1/4 чаша мед и 1/2 чаша морска сол.

Сода за хляб и зелен чай за по-добър метаболизъм
Тази напитка ще ускори метаболизма ви и по този начин ще ви помогне да отслабнете. Основните съединения, открити в зеления чай, като катехин, теанин и кофеин, са показали, че изгарят телесните мазнини, докато добавянето на сода за хляб подпомага загубата на излишни мазнини, тъй като в кисела среда те не могат да изгорят добре.

Напитката се приготвя чрез добавяне на 1/4 чаена лъжичка сода за хляб в чаша приготвен зелен чай и се пие поне веднъж на ден.

Сода за хляб при стомашни заболявания
Гастроезофагеална рефлуксна болест е заболяване на храносмилателната система, причинено от връщането на стомашното съдържание в хранопровода, а содата за хляб е чудесна за лечение на този проблем. Смесете 1/4 чаена лъжичка сода за хляб с 2 супени лъжици ябълков оцет в чаша вода. Пийте според нуждите.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments