Направо от тигана в корема – Кашкавалът вътре е разтопен, а коричката хрупка

Ако са ви омръзнали традиционните хлебчета и питки , днес сме подготвили нещо специално за вас!

Тези царевични хлебчета с кашкавал и масло са толкова вкусни, че няма да успеете да ги сложите в чинията – ще се разграбят директно от тигана! Отвътре са мекички заради разтопения кашкавал, а коричката хрупа приятно. Ето рецептата за тези изумителни царевични питки с кашкавал :

Продукти:

300 гр.царевично брашно

200 гр.кашкавал (или друго полутвърдо сирене)

1 яйце

200 мл газирана вода

1 скилидка чесън (може и без нея)

1,5 ч.л.бакпулвер

масло за пържене

Приготвяне:

Разбийте яйцето и добавете газираната вода.

След това постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера, и забъркайте гъсто тесто.

Настържете кашкавала на едро ренде в тестото.

Изстискайте скилидка чесън в тестото и разбъркайте добре.

Изпържете питките в разтопено масло от двете страни на слаб огън под капак.

Поднесете ги задължително горещи!

 

Източник: За Жената


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments