Народни средства при синузит, които отлично почистват слузта

Народни средства при синузит

Тези средства са много ефективни и нямат никакви странични ефекти!

Синузитът е много опасна болест и носи много неудобства и страдание. За съжаление, тази инфекция е доста разпространена.

Синузитът е инфекция, която засяга лигавицата на носната кухина. Тя може да бъде причинена от настинка, грип, бактерии или алергии.

Предлагаме ви естествени средства за борба със синзузита и един прост трик, който ще ви помогне да изчистите кухините и то само за 20 минути.

Съществуват голям брой естествени и народни средства при синузит, избрахме за вас най-ефективните и доказани рецепти.

1. Ябълков оцет
Ябълковият оцет е отлично средство за лечение на синузит. Един от най-мощните начини за използване на оцета е комбинация от 1 чаша топла вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица мед. Пийте по 1-2 пъти на ден по 1 чаша и синузитът ще изчезне за няколко дни.

Препоръчват се и инхалации с ябълков оцет: смесете 100 мл оцет с 200 мл вода, загрейте течността на котлон до точката на кипене, без да кипвате. Вдишвайте парите със затворени очи и затворена уста.

2. Куркума
Благодарение на мощното съединение, открито в куркумата известно като куркумин, куркумата притежава мощни лечебни свойства.

Куркуминът почиства кухините и дихателните пътища. Куркумата има противовъзпалителни свойства, това е един от най-мощните природни методи за лечение на инфекции.

Добавете 1 чаена лъжичка куркума на прах към гореща вода, добавете малко количество черен пипер на прах, когато напитката се охлади, добавете мед и лимон на вкус. Приемайте по 1 чаша на ден.

3. Промивки на носа
Физиологичният разтвор за изплакване на носа също е много ефективен метод.

За разтвора можете да използвате: 1/4 чаена лъжичка морска сол или 1/4 обикновена сол с щипка сода за хляб и няколко капки кислородна вода в 1 чаша топла вода.

Правете промивките всеки ден и ще се отървете от синузита.

4. Етерично масло от риган
Това масло е много ефективно за лечение на синузит. Инхалациите с това масло бързо ще изчистят синусите от слуз и ще облекчат възпалението. Загрейте водата до точката на кипене и капнете в нея 3-5 капки етерично масло от риган и вдишайте парата с носа си, дръжте очите и устата си затворени.

Пийте достатъчно пречистена вода, за да помогнете на тялото ви да се освободи от слузта по-бързо.

Проветрявайте дома си по-често и особено спалнята.

Този прост трик ще ви помогне да изчистите синусите от слуз за 20 секунди:

Стегнете езика си и го повдигнете до небцето, поставете палеца между веждите си и натиснете. Останете в това положение за около 20 секунди и слузта ще започне да се оттича интензивно от синусите.

Много прост трик, но въпреки това той работи и много хора го използват успешно.

Ако имате сериозни здравословни проблеми, не забравяйте да се посъветвате с вашия лекар, преди да използвате народни средства.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments