Нарът – благодат за полова мощ

Съществува ли в природата естествен заместител на хапчето за полова мощ виагра? Американски учени възкликнаха в един глас преди дни: Да! Нарът е храна за полов мощ.

Учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис изследвали 53-ма доброволци между 21 и 70 г.

След края на продължилия 30 дни експеримент почти половината от мъжете признали за настъпването на по-бърза ерекция.

На какво се дължи позитивния ефект, който нарът оказва върху мъжете? Плодът съдържа антиоксиданти, които увеличават нивата на азотен окис. От своя страна той отпуска стените на кръвоносните съдове и увеличава притока на кръв към половия орган.

Сок от нар

Екипът от учени също така изчисли, че едно хапче виагра се равнява на една чаша сок от нар.

Подобен експеримент бе направен и миналата година, но в Лос Анджелис.

52 участници с полови проблеми са изпивали около 200 мл сок от нар след вечеря.

Сокът от нар има огромен потенциал за лечението на еректилната дисфункция, смята д-р Кристофър Форест от Калифорнийския университет, според който нарът е сред най-добрите храни за полова мощ.

Ползите от нара са наистина много. Полезен е за сърцето, кожата и косата. Освен това намалява лошия холестерол. Той може да се използва в различни ястия и под различна форма.

Добре познат е продуктът сос от нар, изключително почита в арабската кухня. Той се прилага за овкусяване на сосове, подкисляване на чайове. Ако пък е озахарен, сиропът от нар може да замести кленовия сироп, който е известен топинг на палачинки и гофрети.

Нарът и сиропът от нар се използват в дресингите за салати. Те вървят много към зелени салати, салата с крутони и други. Подходящи са и за допълнително овкусяване на печени зеленчуци.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments