Натиснете тази точка, за да се избавите от стреса и тревожността

Веднага ще почувствате резултат!

Този метод на китайската медицина се е появил преди почти 2500 години и сега заслужено се счита за “лек” за много физически и психически заболявания, включително стрес и депресия.

Според древното китайско учение, върху тялото ни има определени акупресурни точки, разположени по протежение на енергийните линии. Тези линии е прието да се наричат енергийни меридиани.

Енергийните меридиани направляват нашата жизнена сила (или ци). Ако работата на тези меридиани е нарушена, тя може да се регулира, като ги стимулираме с помощта на техниката на акупресурата.

Общо има 12 енергийни меридиана и всички те преминават през най-важните органи на нашето тяло. Тези меридиани поддържат тялото във форма и ако поне един от тях престане да функционира нормално, тялото губи своето равновесие.

Натискайки върху определени части на тялото, хората могат да облекчат страничните ефекти, свързани със състоянието на тревожност и депресия. Тази техника е много подобна на акупунктурата, но вместо игли се използват пръсти.

А когато натиснете върху областта CV 17, положителният резултат се усеща почти моментално. CV 17 е “антеромедианският меридиан 17”, разположен в центъра на гърдите. Китайците вярват, че тази зона е енергийният епицентър на тялото, където са концентрирани всички човешки емоции. Тя е най-податлива на вредните последици от стреса.

Прието е да се смята, че това местоположение на CV 17 помага за поддържане на баланса на енергията ин и ян в тялото. Специалистите по акупресура са убедени, че дори малко натиск върху зоната CV 17 може да спаси човек от много проблеми с нервната система и да укрепи имунната му система.

• Зоната CV 17 е разположена точно в центъра на „морето на спокойствие“, а именно на разстояние от четири пръста над гръдната кост (почти в средата на гърдите).

• За начало определете местонахождението на CV 17, като внимателно разтривате гърдите си, докато не намерите малка падина.

• Седнете и долепете дланите си заедно, заемайки позата за молитва.

• Натискайте върху CV 17 с върха на пръстите си в продължение на 2-3 минути.

• Затворете очи.

• Стойте изправени, но дръжте шията и раменете си отпуснати.

• Ако страдате от безсъние, опитайте леко да почукате с пръсти по тази област. Положителният резултат е гарантиран.

Стимулирането на CV 17 помага не само за облекчаване на стреса и безпокойството, но също така помага в борбата срещу умората, хормоналните разстройства и посттравматичното разстройство.

loading…

Коментари


Източник: webmiastoto.com

Powered by Facebook Comments