Научих се да благодаря за всички ценни неща в живота си, дори и в трудни времена

„Усъвършенствайте навика да бъдете благодарни за всяко добро нещо, което идва при вас, и да благодарите непрекъснато. И понеже всички неща са допринесли за напредъка ви, трябва да ги включите в своята благодарност. “
Ралф Уолдо Емерсън

Някои дни са просто страхотни. Нещата вървят по план или дори по-добре и се чувствате прекрасно отвътре.

Но има и други дни. Трудни и мрачни.
Дни, в които изобщо не се чувствате мотивирани. Когато всичко върви с главата надолу. Когато нещо важно неочаквано се обърка и получите това потъващо усещане в стомаха.

Може би най-простият и със сигурност един от най-ефективните начини да превърнете такъв ден, седмица или месец в нещо по-положително и по-добро, е опитът да насочите фокуса си към благодарността.

Защото дори ако нещата изглеждат трудни днес или през следващите 3 или 6 месеца, винаги можете да намерите някои важни неща, за които да благодарите.
Аз благодаря всеки ден. За живота си, за близките си, за възможностите, за любовта. Благодарете и вие!

Всеки ден казвам „Благодаря!“ и осъзнавам колко богат човек съм!

Благодаря за покрива над главата ми и топлия дом.
Няма нищо по-ценно от това да имаш топъл дом и покрив над главата си, когато навън е студено и ветровито. Много хора нямат тази възможност. Бъдете благодарни за това!

Благодаря за възможността да се наслаждавам на малките и безплатни удоволствия от живота.
Изгрев. Спокойна разходка из гората. Приятно плуване в топлото море. Свеж пролетен ден, в който дърветата са цъфнали и толкова красиви. Забавна среща с приятели. Всички тези малки и ценни удоволствия в живота са безплатни и няма нищо по-хубаво от това!

Благодаря за моите приятели и семейството ми.
Всеки ден благодаря за моите близки хора. За любовта, подкрепата, добротата, с която ме даряват. Няма нищо по-хубаво да имаш семейство!

Благодаря за моето здраве.

Нямам неразрушимото тяло на Супермен. Но ако се отнасям добре с него, ако си почивам достатъчно, тренирам и се храня здравословно, тогава виждам истински резултати.
Бъдете благодарни за това, което често приемаме за даденост – да виждам, слушам, разхождам се, пиша, прегръщам, целувам, мисля и преживявам моя свят – всеки ден.

Благодаря, че съм жив!
Най-важното нещо, за което трябва да сме благодарни е нашият живот! Живи сме, тук и сега.

Имаме този момент, можем да го изживеем и да се надяваме, че още много дни ще се събуждаме с усмивка и ще посрещаме изгрева.
Това е невероятно нещо.
Нещо, за което си струва да благодарим всеки ден и всеки час!


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments