Невероятна вкусотия от кайма: “Бризол по френски”







Невероятна вкусотия от кайма: “Бризол по френски”
























“Бризол” може да се приготви с абсолютно всякакъв пълнеж. В нашата рецепта ще го приготвим с кайма. Вкусотия от яйца с месо под оригинален сос и коричка от сирене – малцина могат да останат безразлични. Ястието е вкусно, засищащо и много ароматно.

Съставки:

  • 450 грама кайма смес (телешко и свинско месо)
  • 4 яйца
  • 60 мл прясно мляко
  • 50 грама кашкавал
  • 3 кисели краставички
  • 0,1 кг заквасена сметана
  • 2 скилидки чесън
  • олио
  • сол, черен пипер
  • свежи зелени подправки

Начин на приготвяне:

  1. Измийте зелените подправки и ги накълцайте. Обелете чесъна.
  2. Пригответе соса. Сложете заквасена сметана в купа, добавете зелените подправки и чесъна, минат през преса. Добавете сол и черен пипер на вкус и след това разбъркайте до гладкост.
  3. Нарежете киселите краставички на тънки ивици. Настържете кашкавала.
  4. Разбийте яйцата в дълбока купа и изсипете млякото. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте всичко до хомогенна смес. След това загрейте тигана и в него изпържете 4 палачинки с яйца.
  5. Каймата я овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко добре и го разбийте леко.
  6. Сложете една палачинка върху дъската за рязане и върху нея сложете от каймата. Равномерно я разпределете по цялата палачинка. Отгоре поръсете със сос и сложете няколко кисели краставички. Увийте палачинката на руло. Така пригответе всички палачинки.
  7. Намажете тава с олио и поставете рулцата в него. Отгоре покрийте подготвените рулца със сос от заквасена сметана. И поръсете с настърган кашкавал.
  8. Загрейте фурната до 180 градуса и печете 25 минути. Прехвърлете готовото ястие в чиния и го сервирайте на масата.

Приятен апетит с тази удивителна френска вкусотия!









error: Content is protected !!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments