Невероятни факти за Самюъл Джаксън, трябва да ги видиш!

Съвсем скоро, на 21-ви декември, Самюъл Джаксън ще навърши 72 години. Това е още един страхотен повод да научим нещо ново за популярния и обичан актьор.

Джаксън заекваше като дете


В училище актьорът е заеквал, за което е претърпял множество подигравки от страна на съучениците си. Заради този проблем, той дълги години е избягвал разговори с хората. В гимназията решава да вземе нещата в свои ръце и започва да изучава дихателни техники и да ги прилага на практика. Признава, че дори сега използва някои от методите, които е научил в гимназията.

Самюъл Джаксън едва не става морски биолог. Актьорът посещава колеж „Мохраус“ в Атланта, възнамерявайки да стане моски биолог. Той обаче организира кампания в защита правата на чернокожите, затова е бил временно отстранен от колежа. Временно, обаче за него се превръща в постоянно – през това време се увлича сериозно от театъра и решава да стане актьор.

Джаксън е бил дубльор на Бил Козби. В началото на своята актьорска кариера, като много свои колеги и той е срещал редица затруднения.


Джаксън претендира за лилав меч. Актьорът неведнъж е споделял, че е щастлив да участва в сагата „Междузвездни войни“, която обожава. Въпреки това е имал само едно условие към режисьора, неговият светлинен меч да бъде в лилало. И заради него, режисьорът прави изключение и му предоставя тази възможност.


Джаксън разполага с личен асистент, който подбира неговите перуки.Актьорът е напълно плешив, но често във филмите той трябва да приема различен външен вид. Именно затова неговите прически, са изцяло дело на личния му асистент, който намира подходящите перуки.

Гласовият асистент на Амазон говори с гласа на Джаксън.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments