Нека е грях! Любимите ни нездравословни храни, които често си хапваме

Знаем, че масово населението страда от наднормено тегло, а България пък спада към европейските страни с най-висока смъртност.

Логично е тези проблеми до голяма степен да се дължат на нездравословния ни начин на хранене.

Ето защо тук ще ви покажем кои са най-нездравословните храни, които често си хапваме. А дали е грях или не, преценете сами!

Мазни банички

Баницата, приготвена от баба, е съвсем различна от мазните банички, които сме свикнали да консумираме за закуска от кварталната баничарница за закуска. Може те буквално да плуват в мазнина и естествено не са пълни със сирене, а с извара или някой заместителен млечен продукт. Но ние си ги обичаме и така и си ги похапваме редовно, дори и да знаем, че никак не са полезни за здравето ни.

Сиропирани сладкиши
Нека е грях! Любимите ни нездравословни храни, които често си хапваме

Да, нека е грях! Но има ли нещо по-сладко от сиропираните сладкиши, така популярни из Ориента. Няма начин да сте отскочили до Истанбул или пък до по-близкия Одрин и да не сте се запасили с оригинални турски баклавички, тулумбички и т.н. Направо се топят в устата ни! Но не допринасят по никакъв начин за топенето на килограмите ни, бъдете сигурни в това.

Чипсове и снаксове

Те спадат към т.нар. джънк фуд. Храна, която няма да ви засити и която ядете просто така – за разнообразие. Едно е да похапнете пакетче чипс, докато гледате някой мач или филм, и съвсем друго, ако държите винаги в чантата си пакчете с чипс или снакс и го консумирате ежедневно!

Пържени картофки
нездравословни храни

Пържените картофки са любими на малки и големи, спор няма! Диетолозите обаче ги сочат като най-висококалоричните продукти, които можете да консумирате. Няма да е чак такъв грях обаче, ако си ги приготвяте сами у дома, и то не толкова редовно.

Хотдог

Тук, на първо място, идва неясният произход на кренвиршите или надениците, които се използват за приготвянето на хотдог, както и майонезата и кетчупа, които се добавят към него. Няма нищо полезно в тях, така си е. Но защо пък да е грях, ако си позволяваме това удоволствие само веднъж месечно?

Мазно месо и панирани хапки
Нека е грях! Любимите ни нездравословни храни, които често си хапваме

Мммм, замириса ли ви вече на пълненото прасенце, която сме свикнали да консумираме на коледната и новогодишната трапеза? Или пък на типично зимната капама? Ако си приготвяте подобни ястия само покрай празниците, няма как да ви е грях! Но не и ако тези нездравословни храни присъстват редовно на трапезата ви.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments