Необикновена торта “Милка” – райско удоволствие за всички

Необикновена торта “Милка” – райско удоволствие за деца и възрастни.

Съставки:

За блата:

  • 4 яйца
  • 4 супени лъжици захар
  • 4 супени лъжици брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 3 супени лъжици какао
  • 4 супени лъжици гореща вода

За крема:

  • 670 мл прясно мляко
  • 70 грама картофено нишесте
  • 2,5 супени лъжици захар
  • 70 грама бял шоколад
  • 170 грама краве масло (на стайна температура)
  • 100 грама пудра захар

За шоколадовата глазура:

  • 140 грама млечен шоколад (по-добре е да използвате половин млечен и половин тъмен шоколад)
  • 3 супени лъжици прясно мляко
  • 2,5 супени лъжици захар (по желание)
  • 100 грама краве масло

Получаване:

Разбийте яйцата със захарта до образуването на пяна (можете да разбиете белтъците отделно и едва след това да добавите захарта и жълтъците).

Смесете брашното с бакпулвера и какаото, постепенно ги добавете към яйцата, като разбърквате леко с лъжица. Добавете вода в края и разбъркайте отново.

Разделете тестото на две равни части в две форми с махащо се дъно с диаметър 20 см, покрити с хартия за печене (отдолу). Печете около 15 минути при температура 180 градуса. След изпичане оставете блатовете във формата за около 10 минути, след това използвайте нож, за да ги отделите от краищата на формата, извадете ги и отстранете пергаментовата хартия. Оставете ги да изстинат напълно.

Смесете 100 мл прясно мляко със захарта и нишестето. Останалото мляко (570 мл) се поставя в тенджера, добавя се натрошения бял шоколад и се слага на огъня, като се разбърква често. След това намалете котлона, изсипете брашнената смес, като бъркате непрекъснато. Загрявайте, докато сместа се сгъсти (до консистенцията на пудинг). Свалете от котлона и охладете (като разбърквате от време на време).

Разбийте маслото със захарта, постепенно ги добавете към пудинга и разбийте, докато се получи хомогенен крем.

Смесете всички съставки за глазурата и поставете купата на водна баня, разтопете старателно всичко, като разбърквате непрекъснато. Охладете (глазурата трябва да остане в течно състояние).

Поставете обратно един блат във формата и покрийте с половината крем. Поставете в хладилник, докато кремът леко замръзне, след това изсипете половината от шоколадовата глазура, покрийте с втория блат, намажете с останалата част от крема и отново залейте с останалата шоколадова глазура (ако е прекалено гъста, я разтопете на водна баня).

Охлаждайте готовата торта поне няколко часа. Нарежете я с нож, потопен в гореща вода.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments