Непослушните деца са по-успешни в живота

Ако детето ви отказва да ви слуша, прави си каквото си иска и изобщо – своенравно е, не му се ядосвайте

Децата с такъв характер ще бъдат по-успешни възрастни, доказва ново американско проучване. То е проведено в продължение на 40 години и е анализирало характера, поведението и съдбата на 700 деца на възраст (в началото на изследването) от 9 до 12 години.

Интерес за изследователите са представлявали представянето в училище, отношението към родителите и професионалното развитие на вече порасналите деца, предава edna.bg. И, противно на очаквания, спокойните и „послушни“ деца не се радват на толкова светло бъдеще.

Децата, които противоречат на родителите си, трудно се подчиняват на правила и се отнасят скептично към авторитетите, имат по-голям шанс за успешна кариера в зрелите си години. Те са на по-високи позиции, с по-добри заплати от съучениците си, които са били послушни деца.

Специалистите припомнят, че буйните деца са надарени и с повече самоувереност. Това също е ключов фактор за успешното им развитие като големи. Това не значи да не се опитвате да слагате граници на непослушните си деца, просто ви предлагаме нов поглед върху белите и вечното „не искам“ и „няма“.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments