Неудобни, счупени, големи, малки – най-лошите страхове на моделите!

И ето… тук те се разхождат по модния подиум – толкова красиви, прекрасни, вълшебни. Многобройната аудитория ги гледа с възхищетие, наслаждавайки се на тяхната грация, женственост и походка. Погледите са вперени в тях и всички за затаили дъх. Те минават пременени в дрехи на най-известни и различни дизайнери.

Дали модните облекла стават за носене, не е предмет на тази тема, това може всеки сам за себе си да прецени. Ние ще надникнем внимателно в тяхната тежка работа, за да видим, цената, която моделите плащат със собственото си здраве. И ако си мислим, че да си модел, означава само да се показваш по подиумите и да ти се възхищават, то тези снимки показват един по-различен техен свят.

По време на седмицата на модата моделите са постоянно на високи обувки, неудобни и често преди да преброят парите, които са заработили, проят синините по краката си.


Преди да излязат на подиума, често пробват само веднъж обувките. Често прикрепят обувките към крака с помощта на лепило. Раните и мазолите често се превръщат в норма на модните ревюта.
Според ценителите на модната индустрия, обикновено на моделите се дават обувки с размер 40 – съответно дамите, които не са с този размер, трябва да търсят креативни решения как да не стигне до лоши последици.

Някои слагат памучна вата в обувките, съответно ако тя не сработи, се прибягва до лепило за перуки. Често моделите получават и разширени вени. Навяхванията на крака и дори фрактури на глезена, също са други „спътници“ на моделите.

Друго, което често се среща при моделите е алопеция – плешивост. Това се получава поради постоянни стегнати прически, както и всякакви употреби на различни лакове, преси, маши.

Ето и още какво се случва на модния подиум при това пред очите на всички:

Тяхната история е още един пример, че професията, която си изберем – може да ни даде много блага, но и може много да ни вземе. Затова е желателно да уважаваме изборът на другите и да помислим, че всеки в този живот се изправя пред някакви трудности.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments