Не забравяйте, че получаваме вътрешно спокойствие, когато спрем да оставяме други хора и ситуации да контролират емоциите ни

Ежедневните малките победи над нас самите ни позволяват да станем психологически по-издръжливи.

И така, време е да признаем факта, че нашето щастие се основава на качеството на решенията, които вземаме ежедневно. Време е да се предизвикаме, за да променим начина, по който реагираме в различни ситуации …

1. Всеки ден (сутрин) си казвайте, че по-често ще благодарите и ще се усмихвате по-искрено.
2. Ако не получите това, което искате, решете да оцените това, което вече имате (и това, което много други хора на този свят нямат).
3. Когато вече няма смисъл да се вкопчвате в нещо с всички сили, осъзнайте, че в живота нищо не трае вечно.
4. Когато мисълта, че „тревата на съседа е по-зелена“ започва да се върти в главата ви, вземете решение да „поливате тревата от другата страна“, по която вървите.

5. Когато не можете да контролирате някои събития и обстоятелства в живота си, вземете решението да реагирате правилно на това. Силата ви се крие именно във вашата реакция.
6. Когато ви се струва, че всеки ден има все повече проблеми, кажете си, че е време да подходите към тяхното решение с положителна нагласа.
7. Когато изглежда, че нямате почти никаква надежда, вземете решение да намерите нещо, за което можете да мечтаете.

8. Когато пътят напред изглежда пълен с трудности, вземете решението да продължите напред. Движете се бавно, като правите по една малка стъпка всеки ден.
9. Когато смятате, че започвате да мислите прекалено много и да се бавите, просто направете крачка напред.
10. Когато се притеснявате от несигурността на бъдещето, предизвикайте себе си, за да извлечете максимума от настоящето.

11. Когато трябва да избирате между две добри решения, спрете се на това, което ви плаши най-много. Именно това решение ще ви помогне да се развиете в личен план.
12. Когато възнамерявате да направите нещо, решете да го направите с максимален ентусиазъм и преданост.
13. Ако другите казват, че идеите ви изглеждат много глупави, направете всичко възможно, за да направите точно това, което ви се струва правилно. Не приемайте присърце, че някой не го харесва.

14. Когато имате хиляда извинения в главата си защо не можете да направите нещо, решете да се съсредоточите върху това защо да го направите.
15. Правете грешки, научете се от тях и се смейте. Не прекарвайте нито минута в притеснение за миналото. Това е нещо, което така или иначе не може да бъде променено.
16. Когато осъзнаете, че твърде често се стремите да контролирате всичко и твърде рядко се радвате на живота, решете да се освободите от ненужни притеснения и се отпуснете.

17. Когато сте заобиколени от излишна драма и негативност, отстъпете и погледнете в обратна посока.
18. Когато сте обзети от негативност, не забравяйте, че само вие определяте какъв ще бъде вашият възглед за този живот.
19. Когато ви се струва, че наоколо цари хаос, отстъпете, за да видите по-ясно цялата картина.
20. Ако някой се държи зле, все пак уважавайте този човек и се отнасяйте с него любезно. Правете това не защото го съжалявате, а просто защото сте добър човек.

Powered by Facebook Comments