Не позволявайте на хората, които не ви оценяват, да се върнат в живота ви

Не пускайте хората, които ви нараняват, обратно в живота си, особено ако го правите, ръководени от чувство за вина …

Не си позволявайте да пускате токсични хора в живота си – особено ако го правите, ръководени от чувство за вина. Да, скъсвайки всички връзки с тях и изхвърляйки ги от живота си, можете да се почувствате ужасно – но най-вероятно, ако останат близо до вас, ще се почувствате още по-зле.

Взехте решение да ги оставите в миналото си и никога да не се връщайте към него. По този начин не само ще нараните себе си и ще направите живота си непоносим, ​​но и няма да успеете да се отървете от болката, негативността и разочарованието, свързани с тях.

С кого и как да общувате, избирате само и единствено вие, защото вашето щастие и спокойствие също са във вашите ръце. И ако разбирате, че без даден човек ще се почувствате много по-добре, спрете да се съмнявате в решението си и го оставете в миналото.

Винаги помнете: решението за това кой е достоен да бъде близо до вас трябва да бъде взето само от вас – без значение какво казват другите. Дори и да твърдят, че искат само най-доброто за вас (и дори ако искрено вярват в това), те не знаят цялата история. Те не знаят през какво е трябвало да преминете. Трябва да се погрижите за своето благополучие и няма значение дали някой няма да хареса вашето решение.

Не позволявайте на токсичните хора да се върнат в живота ви само защото ви липсват някои моменти. Да, със сигурност ще имате дни, когато ще започнете да копнеете за тях толкова много, че ще искате да им се обадите или поне да им пишете. Ще има нощи, когато няма да може да заспите. Това е съвсем нормално. Но това, че сте ги срещнали някога, не означава, че в живота ви има място за тях.

Въпреки че тези хора са се отнасяли с вас ужасно, все пак може да ви отнеме много време, за да забравите и да спрете да копнеете за тях. Трябва да приемете това.

Трябва да сте подготвени за нещата от живота. Това, че се чувствате самотни, не означава, че трябва да изоставите стандартите си и да пуснете в живота тези, които не са достойни да бъдат с вас.

Не позволявайте на токсичните хора да се върнат в орбитата на вашия свят, само защото ви се струва, че е минало достатъчно време, те са се променили и може би всичко ще е различно.

Не, нещата няма да се променят! С една дума, това, от което веднъж сте избягали, ще се повтори отново. И вие отново ще страдате…

Powered by Facebook Comments