Не пренебрегвайте тези 5 сигнала

Не пренебрегвайте тези 5 сигнала

Не пренебрегвайте тези 5 сигнала, които тялото ви изпраща. Много е важно да се открие причината за промяната на структурата на ноктите и кожата. Редовно проверявайте кожата си.
Тялото ни изпраща всеки ден специална съобщение чрез която можете да дознаеете в какво състояние се намирате. Тези 5 важни съобщения могат да ви спасят живота!
1. Урина
В първата сутрешна урина, могат да открият инфекции и бременност, може и повече. Конкретно в урината се намират 70% от параметрите, които показват състоянието на тялото. Цветът и миризмата на урината са важен показател, на който трябва допълнително да се обърне внимание.

2. Зъби
Освен че контролирате здравето на зъбите и венците с редовно ходене на зъболекар, може да ознаеете и други неща чрез тях. Конкретни промени в устата могат да бъдат първият индикатор за заболявания на сърцето , белите дробове , храносмилателната система и други части от тялото. Не пренебрегвайте промените на зъбите и венците и се обадете на лекар.
3. Тегло
Увеличаването и загубата на тегло е феномен, който се случва през цялата година, а най-вече зависи от начина на живот и стреса. Бързите промени не трябва да се пренебрегват. Ако за кратко време сте придобили излишните килограми , това може да се дължи на хормонален дисбаланс и проблеми с щитовидната жлеза , задържане на вода в организма по време на бременност и проблеми със сърцето и бъбреците. Същото важи и за внезапна загуба на тегло .

4. Кожа

Кожата ежедневно е подложена на различни влияния. Именно затова е жизненоважно да следите промените на повърхността на кожата . След душ и преди нанасяне на средствата за грижа да се погледне всеки район на кожата. Ако забележите някои значителни промени, като например промяна на цвета, нови постижения, петна може би ще трябва да се консултираатесо лекар. Посещението на дерматолога е много просто, а може много да предотврати.

5. Нокти

Ноктите могат да бъдат много елегантна декорация на ръцете, но тяхната функция е от по-важно значение. Малките и големи промени в ръцете и краката могат да показват различни заболявания. Ако забележите, че ноктите се променят по форма, текстура или цвят, отидете на лекар, за да се определи причината.

Източник: За жената

Кажете ни Какво мислите

0Like0Love0Haha0Wow0Sad1Angry


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments