Никога не допускайте тези грешки при избора си на парфюм

Изглежда е трудно да се избере парфюм от първи път. Но за да не се превърне покупката на дългоочаквания парфюм в разочарование, трябва да избегнете няколко типични грешки.

  1. Бързате

Може би най-популярната грешка е да изберете аромат, като се съсредоточите само върху първите нотки. Отдавна е известно, че ароматът се състои от начална, основна и финална нотка и всички те се отварят постепенно. И много често се случва, завладени от първоначалната нота, да бъдете абсолютно разочаровани от основния състав.

За да не допуснете това, нанесете парфюм върху кожата си и „ходете“ с него около 30 минути. Ако през това време ароматът не ви разочарова, можете да се върнете за покупката. В идеалния случай – вземете проба от любимия си екземпляр и гледайте как ще се прояви през деня.

  1. Слушате мнението на някой друг

Няма нужда да купувате аромата, който сте харесали от вашата приятелка или колега. Основната особеност на парфюмите е фактът, че на всеки човек ухае различно.

  1. Избирате парфюм само сред известни марки

Рекламата е двигателят на търговията, затова не е изненадващо, че когато идваме в магазин за козметика, на първо място обръщаме внимание на онези парфюми, които са познати от маркетинговите видеоклипове и разпространения на модни списания.

Но не бързайте да следвате модата: в маркови аромати на известни марки няма нищо лошо, но почти всяка втора жена има тези аромати. Ако искате да станете собственик на оригинален аромат, тогава обърнете внимание на селективни парфюми, които не се различават твърде много по цена от „маковите“, но в същото време няма да се отегчите.

  1. Вие се ръководите от цената

За да мирише добре, не е необходимо да давате половината заплата за бутилка парфюм.

Сред бюджетните марки можете да намерите прилични мостри, които не са по-лоши в качеството и издръжливостта на по-скъпите си конкуренти. А високата цена няма да гарантира, че този парфюм ще ви подхожда.

  1. Не купувате парфюми във фирмените магазини

Ако не искате да се сдобиете с фалшив, купувайте парфюм само във фирмените магазини.

В тях всички продукти преминават строг контрол и при необходимост клиентите винаги могат да предоставят сертификати, потвърждаващи оригиналността на парфюма.

  1. Не се съобразявате с възрастта

Не се изненадвайте, но неправилно подбраните парфюми могат да ви „хвърлят“ отгоре няколко години. Много млади момичета (под 25 години) трябва да обърнат внимание на свежите флорални или плодови миризми.

Ако възрастта ви е 25+, вече можете да пристъпите към по-сложни композиции с нотки на сладост, за да подчертаете своята женственост.

Но жените от 40 и повече години могат да си позволят да носят богати, наситени аромати, които абсолютно не са подходящи за млади момичета.

  1. Не се фокусирате върху времето на годината

В допълнение към възрастта, изборът на аромат трябва да отчита времето на годината. Температурата на тялото и въздуха е от голямо значение – тежките миризми в жегата просто ще имат задушаващ ефект върху другите, докато леките свежи аромати в студения сезон трудно могат да се усетят.

  1. Вие избирате един парфюм за всички поводи

Мнението, че една жена трябва да има един аромат за всички поводи, отдавна е остаряло.

Ако е възможно, съберете парфюмна колекция, в която ще има 5-6 опции: за офиса, срещи, за зимата и лятото, за всеки ден и за специални случаи.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments