Никога не отмъщавайте! Стойте и чакайте! Тези, които нараняват, често се самоунищожават!


Най-доброто отмъщение за човека, който ви е наранил, е да види, че сте щастливи без него. Не му позволявайте да злорадства, като ви гледа да страдате. Не губете време в мисли за отмъщение. Това са негативни, токсични мисли, които ви изпълват с омраза. Не падайте на нивото му, защото тогава ще бъдете също толкова лоши.

Гневът ви към този човек се увеличава с плановете за отмъщение. Затова, казват, че когато готвиш отмъщение, трябва да копаеш два гроба – един за човека, който те е наранил, и един – за теб.

Защо позволявате някой да живее в мислите ви, да отнема от енергията ви, да ви взима от времето? Докато мислите за отмъщение, раната ще боли още повече, няма да забравите и ще се измъчвате постоянно.

Отърсете се от гнева и просто забравете. Оставете на живота да отмъсти заради вас. Повярвайте, че няма човек, който да не е платил за греховете си. Хората, които предават и нараняват тези, които са им повярвали, помогнали и обичали, често се самоунищожават.

За разлика от вас, съдбата е далеч по-жестока. От нейната справедливост никой не се е спасил. Лошите постъпки са като пирони в житейския ни ковчег. Затова не си цапайте ръцете с кал и не наказвайки заради болката си. Този човек ще получи по-голямо отмъщение и то от друг човек. А вашите ръце тогава ще бъдат чисти.

Оставете на времето да заличи раните и не бъркайте в тях. Ако непрекъснато ги докосвате с лоши мисли, те няма да заздравеят. Изчистете съзнанието си и позволете на хубавите неща да започнат да се случват в живота ви. Отмъщават слабите, безпомощните. Умните просто игнорират човека.

Никога не губете време в търсене на възмездие. Стойте и чакайте. Но дори когато видите човека, който ви е наранил да страда, не злорадствайте. Просто му простете.


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments