Няколко цитата от Марк Зукърбърг

Марк Зукърбърг, създателят на Facebook, харесван или не – малцина ще оспорят факта, че той е един от хората, които промениха света. Повече от 1.5 млрд потребители са регистрирани в направената от него социална мрежа. По този повод повод подбрахме няколко негови цитата. Те са част от най-добрите му публични речи и разкриват част от личността му:

„Не съдя хората по техния цвят на кожата, по класата или религиозните им убеждения. Просто ми доставя удоволствие да разговарям за човечността, която споделяме всички.“

„Ако трябваше да започна всичко отначало, щеше да е невероятно.“

„Знаете ли, спомням си много ясно как ядохме пица с приятелите ми и ден-два по-късно пуснах първата версия на Facebook. Тогава никога не бих си помислил, че ние ще бъдем тези, които ще направим всичко това. И мисля, че много от това, което се случи, се свежда до факта, че ни пукаше повече.”

„Въпросът не е „Какво искаме да знаем за хората?”. Той е „Какво искат хората да кажат за себе си?”.

„Най-големият риск е да не поемеш риск. В свят, който се променя много бързо, единствената стратегия, която гарантира провал, е да не поемаш рискове.”

„Да градиш мисия и да правиш бизнес вървят ръка за ръка. Истина е, че основното нещо, което ме въодушевява за това, което работим, е мисията. В същото време обаче мисля, че от самото начало имаме твърдото убеждение, че трябва да правим и двете.”

„Хакерският подход е начин да градиш, който включва продължително подобрение и повторение. Хакерите вярват, че нещо винаги може да бъде по-добро и нищо никога не е напълно завършено.”

„Хората могат да бъдат много умни или да имат умения, които са директно приложими. Ако обаче не вярват истински в нещо, няма да заработят здраво за него.”

Вижте още: 10 ПРАВИЛА НА ЖИВОТА ОТ АЛБЕРТ АЙНЩАЙН

Powered by Facebook Comments